Home / Gardening

Wat zijn de kosten van een dakkapel en is dit het waard?

Eén van de populairste opties qua huisverbouwing is zonder twijfel een dakkapel of dakopbouw. Dit komt omdat een heel groot deel van de Nederlandse huizen zich leent voor een vergroting van de leefruimte op bijvoorbeeld de zolder. Veel Nederlandse huizen hebben namelijk een relatief grote zolder, maar omdat deze schuin afloopt is de daadwerkelijk leefbare ruimte veel kleiner.

Een dakkapel of andere vorm van dakopbouw heeft twee functies die er voor zorgen dat bijvoorbeeld een zolderkamer ineens goed leefbaar wordt. Enerzijds heb je de extra verticale ruimte en aan de andere kant heb je de toegenomen lichtinval dankzij de ramen.

Ondanks dat een dakkapel of dakopbouw veel voordelen voor het huis en de familie kan betekenen, hebben veel mensen vragen omtrent de kosten dakkapel.

Wij van Ruiter Dakkapellen willen jou een zo duidelijk mogelijk beeld geven over jouw opties, de kosten dakkapel die hierbij komen kijken en natuurlijk alle mogelijke vragen waarmee jij zou kunnen zitten.

Heb je na dit artikel vragen, of wil je gewoon wat meer informatie krijgen over een dakkapel of dakopbouw? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! 

Wat kost een dakkapel?

In de wereld van de daktechniek zijn er heel veel verschillende soorten dakkapellen en dakopbouw. De kosten dakkapel zijn dan ook afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Een paar van de belangrijkste factoren zijn:

–        De grootte

–        Het materiaal

–        De kosten van de installatie

–        Of de dakkapel op maat gemaakt moet worden

–        Welk type dakopbouw je wilt hebben

De meeste dingen op deze lijst zullen wel redelijk logisch klinken. Hoe groter de dakkapel is, hoe duurder hij wordt.

Afhankelijk van het materiaal waar de dakkapel van gemaakt wordt kan de prijs van deze kapel toe of afnemen.

Kies je een dakkapel die makkelijk te installeren is, dan zullen de installatiekosten natuurlijk ook lager liggen dan een moeilijk te plaatsen dakkapel.

Sommige daken hebben speciale vormen, hoeken of andere speciale omstandigheden waardoor een dakkapel op maat gemaakt moet worden. Hier gaat meer werk in zitten dan een dakkapel die direct te plaatsen is.

De meest bekende vorm van dakopbouw is een dakkapel. Maar afhankelijk van jouw situatie kan je ook opzoek zijn naar een dak verlening of een nok verhoging. De kosten variëren dan per product.

De gemiddelde dakkapel is verkrijgbaar vanaf 5000 euro. Houd er wel rekening mee dat je mogelijk een vergunning aan moet vragen bij de gemeente om een dakkapel te mogen installeren. Deze vergunning kost tussen de 200 en 600 euro.

Wat levert een dakkapel of dakopbouw op?

Een groot deel van de mensen die een dakkapel laten installeren doen dit omdat ze graag wat meer ruimte. Of je nu een extra slaapkamer nodig hebt of gewoon een hobbykamer wilt hebben, een dakkapel kan hier voor zorgen. Dit is in eerste opzicht dan ook het grootste pluspunt, een nieuwe bruikbare kamer.

Maar wist je dat een dakkapel of dakopbouw ook nog eens een hele goede investering is? Natuurlijk is ieder geval anders maar bijna altijd levert een dakkapel een stijging in waarde op evenredig of zelfs meer dan de kosten van de aanschaf. Dit betekent voor veel mensen dan ook dat ze niet alleen een nieuwe kamer krijgen, ook stijgt de waarde van hun huis aanzienlijk.