Vergaderen in het groene hart
Image default
Home / Gardening

Gevolgen van achterstallig onderhoud voor uw dak

Onvoldoende reiniging kan het dak veel schade brengen, zonder dat dit direct opgemerkt wordt. Het achterstallige onderhoud resulteert vaak in  lekkages of gebreken aan het dak. Een regelmatige controle van het dak kan veel onverwachte en hoge kosten voorkomen.

Daken kunnen, naast mossen, vervuild raken door vogeluitwerpselen, mossen en algen. Daarnaast hebben de weeromstandigheden, zoals regen, vorst en windstoten een groot effect op de staat van het dak. Veel bedrijven, gespecialiseerd in het renoveren en reinigen van daken, bieden een gratis dakinspectie aan. Gedurende de inspectie wordt het dak uitermate goed gecontroleerd op verschillende aspecten. Door de gratis controle worden eigenaren op de hoogte gesteld van mogelijke schaden. Door de schaden zo snel als mogelijk te herstellen, worden hoge kosten vermeden.

Gevolgen

Een onzorgvuldig onderhoud kan op langere termijn mossen treffen, die zich hebben genesteld. De mossen zijn schadelijk voor de constructie; de dakpannen lopen het risico poreus te worden. Dit houdt in dat water en lucht gemakkelijk doorgelaten wordt en daklekkage kan veroorzaken. Bovendien is een juist onderhoud ook essentieel om de waarde van de woning te behouden. Een dikke laag mos met lekkage, aantrekkelijk toch?

Voorkomen

Zoals eerder vermeld, worden er vele gratis inspecties aangeboden. Na afloop ontvangt de eigenaar een uitgebreid advies met aandachtspunten die op lang of kort termijn voor problemen kan zorgen. De eigenaar heeft de gevolgen zelf in handen. Bij een professionele dakreiniging zal uw dak volledig gereinigd en de levensduur verlengd worden. Dankzij de opgestelde analyse wordt het dak vakkundig hersteld.

Verschillende methoden

De reiniging hangt af van de staat van het dak en het soort dakbedekking. Zo zal een dakreiniging voor broze dakpannen niet genoeg bescherming bieden tegen invloeden van buitenaf. Broze dakpannen zijn erg gevoelig voor lekkages en het oplopen van verdere schaden. In dit geval zal het dak worden geïmpregneerd met een beschermende factor of coating. Verder heeft het type dakbedekking invloed op de waterkracht die wordt toegepast bij de reiniging. De druk van het water wordt gedurende de reiniging constant in de gaten gehouden, om de veiligheid te waarborgen.

http://economy.nl