Vergaderen in het groene hart
Image default
Home / Gardening

Stappenplan voor het verven van hout

Bij hout verven komt altijd heel wat kijken. Zo mag de mate van luchtvochtigheid niet te hoog zijn en is het van belang dat je de verf in twee lagen aanbrengt. Verder moet de temperatuur niet te ver dalen; anders kan dat het verfwerk ook aanzienlijk aantasten. Ben je benieuwd naar meer tips voor het verven van verschillende houten meubels, schuttingen en tuinhuisjes? Lees dan snel verder welke tips je in acht moet houden bij het verven met de houtverf van Moose Färg.

Om te beginnen is het belangrijk dat je het hout op de juiste manier voorbehandeld. Een voorbehandeling is noodzakelijk voor een mooi eindresultaat, waarbij het essentieel is om verfresten en vuiligheden te verwijderen. Dit kan gedaan worden door het hout op te schuren en hiermee de ergste viezigheden weg te halen. Daarbij komt dat een opgeschuurd oppervlak een gladder resultaat kan opleveren. Ook kan het hout behandeld worden met een schimmelvoorkomende impregneer, zodat het hout niet zomaar zal gaan schimmelen. Is dit al wel het geval? Dan bestaan er speciale sprays, die de schimmel in het hout tegengaan.

Is het voorbehandeling geklaard? Ga dan verder met het verven van het hout. Dit moet in twee lagen gebeuren, waarbij er één laag de basislaag vormt. Wees niet eigenwijs en breng één laag verf aan, want hierdoor kun je minder lang van het resultaat genieten en bovendien kunnen er verfstrepen verschijnen. Gebruik tevens de pastelkleuren verf van Moose Färg, gebaseerd op het Zweedse recept. Om die reden kun je in Scandinavische kleuren een geweldig Zweedse sfeer creëren in de tuin! Kies voor een mosterdgele kleur of juist marineblauw. Voor ieder is er wat wils, dus neem zeker een kijkje in de webwinkel van Moose Färg voor alle varianten! Heb je nog vragen of zou je meer informatie willen ontvangen? Bekijk dan snel de website van Moose Färg, waar de experts jou te hulp schieten.

https://www.moosefarg.nl/