Vergaderen in het groene hart
Image default
Home / Gardening

De voordelen van een heerlijk warm bad

Een jacuzzi in eigen huis; hoe luxe klinkt dat? Het is ieders wens om de luxe van vakanties naar huis te brengen. Nu is het eindelijk mogelijk thuis te beschikken over een opblaas bubbelbad. Na een lange werkdag is niks fijner dan een warm bad om even tot rust te komen.

Een warm bad heeft enorm veel voordelen voor de gezondheid. Het wordt hierdoor ook aangeraden regelmatig een warm bad vol te laten lopen en even tot jezelf te komen. Door de aanschaf van een opblaasbare jacuzzi wordt het badderen nog net iets aantrekkelijker.

Huidaandoeningen

Een onbekend, maar schitterend voordeel van het badderen is de vermindering van huidaandoeningen. Bij vormen als psoriasis wordt het vaak aangeraden somtijds een medicinaal of geolied bad te maken. Hierdoor zal de huid gehydrateerd worden, zullen dode huidcellen verwijderd worden en zullen mogelijk infecties langzamerhand verdwijnen.

Spierpijn

Na een goede work-out lijkt een sporter alles en iedereen aan te kunnen, totdat de volgende dag aanbreekt; spierpijn. Bij een warm bad zal de warmte de temperatuur van de pijnlijke spieren verhogen, waardoor pijnsensoren geblokkeerd zullen worden en zal leiden tot een pijnverlichting.

Calorieën verbranden

Het blijkt uit onderzoek echt zo te zijn; tijdens een heerlijk warm bad worden calorieën verbrand! Er zal niet te spreken zijn over kilo’s die verloren zullen gaan, maar het zweten zal er degelijk invloed hebben op de verbranding. Elke vorm van zweten zullen calorieën worden verbrand, ook in bad dus. Uit onderzoek is gebleken dat een uur in bad te vergelijken is het een halfuur wandelen. Dit is te verklaren door de stijging van de lichaamstemperatuur, waardoor ook de stofwisseling van stijgen.

Nachtrust

Voor de nachtbrakers is een warm bad soms ook van toepassing; het bad blijkt ook invloed uit te oefenen op de nachtrust. Gedurende de nacht koelt ieders lichaam af. Door voor het slapen een heerlijk bad in te stappen, zal het lichaam opwarmen en gedurende tijdens het slapen een afkoelproces ondergaan. Door dit proces maakt het lichaam melatonine aan, een hormoon dat het lichaam slaperig maakt.

 

http://opblaasbare-bubbelbaden.nl