Vergaderen in het groene hart
Image default
Home / Gardening

Raamboompjes

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten raamboompjes. Het verschil van merk, vorm en veiligheid telt allemaal mee bij het maken van de juiste keuze. 

 

Raambomen zijn er voor om ramen te beveiligen door middel van een haaksluiting die vast haken in een sluitkom. Ons advies is om altijd twee SKG* gekeurde sloten op één raam te monteren. Hierbij is de kans op inbraak kleiner. 

 

De categorie raamboompjes bestaat uit hang- en sluitwerk dat een raam beveiligt met een vergrendeling. Deze groep wordt verdeeld in drie kleinere groepen: niet-afsluitbaar, drukknop-afsluitbaar en cilinder-afsluitbaar. De raambomen met haaksluiting haken vast in de sluitkom, waardoor het raam moeilijk ontwricht kan worden. (Goed tegen inbraak) In deze laatstgenoemde categorie kunt u raamsluitingen vinden van verschillende bekende merken zoals bijvoorbeeld; Axa, Dulimex, Hoppe en Nemef. Ons advies is om altijd twee SKG* gekeurde sloten op één raam te gebruiken. Bij Toplock vindt u een uitgebreid assortiment van het beste raamboompjes voor een scherpe prijs.

Bij ons is er een zeer ruim assortiment aan raambomen van de hoogste kwaliteit. Deze zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, van klassiek tot modern, en in verschillende uitvoeringen. Met onze raambomen zorgt u voor een betere beveiliging van uw woning, terwijl u niet hoeft in te leveren op het gebruikersgemak. Uiteraard is iedere raamboom leverbaar in een versie voor links en voor rechts gebruik. Zo vindt u voor ieder raam het passende boompje.

 

Het meest simpele wat er is, is een raamboompje van AXA. Deze uitvoering (3302) is niet beveiligd en is alleen praktisch voor het sluiten van uw raam. Ook de volgende raamboompjes zijn niet beveiligd; AXA 3308, DX 1200 en de DX 1250. Deze varianten hebben een drukknop, maar zijn daardoor niet per se veilig. Het materiaal van deze boompjes is licht aluminium en is dus niet tegen inbraak bestand. 

 

Maar welke raamboompjes zijn dan wel veilig? Niet van aluminium maar degene van staal. Deze zijn alleen met een aluminium kapje afgewerkt maar zijn wel veilig. Vaak hebben de boompjes een haaksysteem waarbij dat zich vastklemt in de sluitkom. Tevens zijn deze ook SKG gekeurd. Op onze site zijn dat er drie raamboompjes van AXA (3319, 3320 afbeelding, 3329) en eentje van DX (1300). Deze zijn zo veilig omdat je ze nog met een sleutel kunt vergrendelen. Dus niet alleen een drukknop en een haaksysteem. 


https://www.toplock.nl/raambeslag/raamboompjes