Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Waar moet voor jou een hovenier aan voldoen?

Als je een hovenier even een weekje in de tuin aan de gang laat gaan om te zorgen dat alles er weer mooi bij ligt dan heeft iedereen andere eisen aan deze persoon. De een vind het prima zolang alles maar rap gebeurt, terwijl de ander wil dat alles zorgvuldig gebeurt en meer met het oog op de lange termijn. In deze blog deel ik graag mijn visie hierop en ga ik na op welke manier ik graag zou willen dat een hovenier aankomend voorjaar bij mij thuis de tuin komt doen. Meer informatie via onze blogwebsitetuinblogs.nl

Mijn eisen voor een hovenier

Het meest belangrijke aan een hovenier vind ik dat hij zorgt dat alles wat is afgesproken nagekomen wordt. Dit betekent dat hij zijn werk niet moet afraffelen, maar zorgvuldig aan de gang moet gaan met wat van hem verwacht wordt. Het woordje zorgvuldig in de vorige zin is wat mij betreft een sleutelwoord, dit komt omdat het belangrijk is dat er geen spullen kapot gaan en bovendien moet hij niet zorgen voor veel overlast. Sommige mensen hebben namelijk nog erg de neiging om veel kabaal te maken bij het werk wat ze doen en dit is voor mij heel erg storend. Iets wat de persoon hieraan kan doen is zorgen voor een beetje flexibiliteit. De reden dat ik dit benoem is dat het voor sommige mensen helemaal niet uitmaakt als er een beetje kabaal gemaakt wordt, als het maar snel gebeurt. Om deze reden vind ik het belangrijk dat dit soort dingen voorafgaan aan het werk besproken worden met de klant.

En jij?

Heb jij misschien andere eisen voor een hovenier of ben jij het wel aardig met mij eens? In ieder geval is het belangrijk dat je voordat je een hovenier inschakelt nagaat wat voor jou belangrijk is bij zijn dienstverlening. Op deze manier kun je goed bepalen of je na afloop tevreden bent geweest over de diensten die je ontvangen hebt. Ga hierover actief het gesprek aan met de hovenier en ik heb geen twijfels dat jouw tuin er aankomende zomer precies zo bij ligt als dat jij graag wil!