Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Hoe kom je aan bedwantsen?

Goede vraag! Je ziet ze niet en opeens word je wakker met hevig jeukende bultjes. Al snel blijkt dat dit beten van de bedwants zijn. Maar hoe kom je aan bedwantsen in je huis? Bedwantsen reizen graag met je mee om zo bij jou thuis in bed te belanden. Zolang bedwantsen een goede schuilplaats en voldoende voedsel tot hun beschikking hebben, gaan ze niet snel weg.

Waar vind je bedwantsen?

Bedwantsen reizen dus met je mee. Maar waar bevinden de bedwantsen zich dan? Over de hele wereld vind je bedwantsen en dan voornamelijk op de volgende plekken:

  • Accommodaties, zoals hotels, B&B’s en hostels.
  • Openbaar vervoer, zoals treinen, bussen en vliegtuigen.
  • Tweedehands spullen, zoals banken, matrassen en vintage kleding.

Wat hebben deze plekken gemeen? Bedwantsen bevinden zich het liefst op plekken waar veel mensen komen en slapen. Op deze manier komen ze dichtbij de mens en kunnen ze zich voeden met ons bloed.

Hoe komen bedwantsen bij mij thuis?

Je bent een paar maanden op reis geweest en daarbij van hostel naar hostel gegaan. Een van die hostels was besmet met bedwantsen. Wat bedwantsen dan doen, is in jouw bagage kruipen. Voor hen de ideale verstopplek en op die manier reizen ze met jou mee naar huis. Hoe kom je aan bedwantsen? Zo makkelijk dus! Ditzelfde kan je overkomen als je in de trein op weg naar huis zit of als je een tweedehands bank in huis haalt.

Kan ik bedwantsen voorkomen?

Ontzettend vervelend is het als je bedwantsen in huis hebt en continu wordt gebeten door bedwantsen. Mocht je binnenkort weer op reis gaan, wees dan voorbereid! Bekijk voordat je gaat boeken de reviews van je accommodatie en of je iets leest over bedwantsen. Eenmaal bij je accommodatie aangekomen, check je het bed en matras op de aanwezigheid van bedwantsen. Heel belangrijk: leg nooit direct je bagage op bed of in de kast. Geen bedwantsen? Dan wensen wij je veel plezier.

Hoe kom je van bedwantsen af?

Hoe kom je aan bedwantsen? Jij wilt liever weten hoe je van de bedwantsen in huis af komt. Maar juist door te weten hoe je aan bedwantsen komt, weet je waar je op moet letten om bedwantsen te voorkomen. Door een professionele ongediertebestrijder in te schakelen, ben je in no-time van dit ongedierte af. Bedwantsen zelf bestrijden raden wij ten zeerste af. Simpelweg omdat bedwantsen bestrijden geen eenvoudige klus is en daardoor weinig kans van slagen heeft.