Vergaderen in het groene hart
Image default
Home / Gardening

Redenen om een beveiligingscamera aan te schaffen

Tijdens een rondje door de wijk viel het mij direct op; steeds meer huizen worden beveiligd aan de hand van een camera. Door het roodknipperende lampjes worden inbrekers alert gemaakt dat ze  bij elke beweging worden vastgelegd.

De aanschaffing van een camera brengt vele voordelen met zich mee. Door 24 uur per dag, 7 dagen per week toezicht te verkrijgen op de omgeving, geeft het vele huiseigenaren een veilig gevoel. Waarom? Hieronder bevinden zich enkele redenen voor de aanschaffing van een camera beveiliging.

Waarnemen

Door een camerainstallatie kan er een overzicht worden gegeven over een groot gebied. Een camera hoeft niet enkel gebruikt te worden rondom een woning. Ook vele bedrijven beschikken over meerdere camera’s om een overzicht van de werknemers en de werkzaamheden te verkrijgen. Hoe meer camera’s er geplaatst worden, hoe gedetailleerder het totaaloverzicht zal zijn.

Herkenning

Om een gezicht te verduidelijken om herkenning mogelijk te maken, zijn meerdere camera vereist. Door vanuit verschillende hoeken een camera te plaatsen, zullen de invalshoeken een persoon duidelijker kenbaar maken. Echter komen er steeds meer camera’s op de markt gekomen die beschikken over scherpe beelden, waardoor gezichtsherkenning mogelijk is met één camera.

Identificeren

Bij sprake van een inbraak of overval kunnen camera’s het pand of de huiseigenaren (figuurlijk, maar soms letterlijk) enorm uit de brand helpen. Door een goed, duidelijk beeld van het gezicht kan een persoon soms herkent worden, waardoor de dader terechtgesteld wordt voor zijn daad.

Politie

Duidelijke beelden kunnen bijdragen aan bewijs om de dader op te sporen. De politie kan, aan de hand van de beelden, opsporingsberichten uitzetten, waardoor het beeld het hele land doorgaat. Hierdoor wordt de kans op het vinden van de dader vergroot.

 

http://groenewegendelft.nl