Home / Gardening

Wat vraag jij allemaal van je makelaar?

Een makelaar wordt bij de verkoop van bijna ieder huis ingeschakeld om ervoor te zorgen dat het huis in een zo kort mogelijke tijd tegen een zo hoog mogelijke prijs wordt verkocht. Er zijn verschillende percepties van wat nu allemaal de verantwoordelijkheid is van de makelaar, moet hij wachten tot er iemand hem benaderd voor interesse of moet hij juist actief op zoek gaan naar kopers in het netwerk? In deze blog zal ik mijn visie op dit vraagstuk met jullie delen en wellicht dat die van jou hierdoor ook wel wijzigt. Artikelen over woning en interieur.

Mijn visie op de makelaar

Ik kijk dus ook op een bepaalde manier naar de makelaar. Persoonlijk vind ik namelijk dat een makelaar proactief moet zijn als het gaat om het vinden van een koper. Dit betekent dat hij niet moet afwachten totdat hij benaderd wordt door iemand die het mogelijk een interessante optie vindt, maar hij moet zich bedenken wat voor soort mensen geschikt zijn voor het huis en deze mensen zien te vinden. Dit kan door middel van direct op zoek gaan naar deze personen, maar de makelaar kan ook vragen of vrienden/kennissen iemand kennen die nog op zoek is naar een mooi huis. Op deze manier wordt het desbetreffende pand een gespreksonderwerp op verjaardagen en worden mensen zich ervan bewust. Dit zal lang niet altijd de directe aanleiding zijn van een koop, maar het zal zeker niet tegenwerken. Bovendien is integriteit in mijn ogen de meeste belangrijke eigenschap van de makelaar. Dit betekent dat er niet gelogen mag worden om er maar voor te zorgen dat het pand verkocht wordt. Als er een deel van het huis slecht is moet dit verteld worden, naar eigen ervaringen is het zeer prettig als je niet na aankoop er pas achter komt dat er een lekkage is in de kelder.

Wat vind jij?

Dit is een belangrijke vraag om over na te denken voordat je een makelaar gaat inschakelen, want als je een selectie wil maken van welke makelaar er bij jou past moet je dit wel weten. Wat ga je van zo iemand vragen? Ga eens met deze vraag rond in je netwerk van mensen die recent hun huis hebben verkocht en wellicht kom je op ideeën.

Welke reizen ga jij allemaal nog maken?

De zomer is weer net een tijdje begonnen, in deze periode van het jaar is iedereen aan het vertellen over de reizen die er gepland staan en waar ze heen gaan. Het is hierom niet heel makkelijk om te bepalen waar jij heen gaat. Er zijn zo veel keuzes, je kunt naar Azië, hier is alles vrij goedkoop en maak je toch kennis met een compleet andere cultuur en landschap. Je zult je als Europeaan vrij verwend voelen en je zult zien dat de levensstandaarden erg uit elkaar liggen, een erg gave ervaring als je het mij vraagt.

Ditzelfde geldt als je ervoor kiest om naar Afrika te gaan, alleen is dit over het algemeen een minder aantrekkelijke plek voor toeristen. Tenzij je op safari wil! Dit heb ik zelf gedaan in 2008 en het is een hele toffe ervaring om met een jeep door de Savanne te scheuren om de Big Five te spotten.

Reizen door Europa?

Ook kun je ervoor kiezen om door Europa te reizen, huur bijvoorbeeld een auto en trek de weide wereld in. Je kunt in korte tijd heel veel mooi plekken bezoeken, omdat in Europa alles relatief dichtbij elkaar ligt en de wegen van prima kwaliteit zijn. Wel is het belangrijk dat je goed uitstippelt waar je allemaal heen wil en hoeveel tijd je hiervoor hebt.