Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Overlast van katten in de buurt

Katten, je hebt ze in allerlei soorten en maten. Toch is iedere kat anders en heeft elk ras zijn eigen eigenschappen. Wanneer het op katten aankomt zijn er in de meeste gevallen twee opties, je houdt van ze of je moet er niks van weten.

Katten in de wijk

De meeste katten zijn huiskatten. Deze katten komen niet veel buiten en dan ook zeker niet overdag. Het liefst slapen ze gedurende dag en komen ze alleen in de benen voor eten en aandacht. Toch is dit niet bij alle katten het geval. Tussen al deze katten zitten namelijk behoorlijk wat avonturiers. Deze katten zijn graag buiten en gaan en staan waar ze kunnen. In de meeste gevallen is dit voor mensen geen probleem totdat ze er overlast van ondervinden. Deze overlast kan op verschillende manieren ontstaan en het is dan ook niet prettig als je hiermee te maken krijgt. Maar wat kun je er eigenlijk aan doen? Afhankelijk welk probleem er is en in welke mate dit probleem zich voordoet is er in de meeste gevallen altijd een passende oplossing. Wanneer het hier nu gaat om het ongewenst betreden van jouw tuin of de behoeftes doen op plekke waar jij het niet wilt. Om dit probleem te voorkomen kan je ervoor kiezen om een katten verjagen aan te schaffen. Dit is een vriendelijke manier om ervoor te zorgen dat katten niet weer bij jou in de tuin of op het erf komen.

Invloed van het baasje

Je kan jezelf afvragen of het baasje invloed heeft op zijn of haar kat. Dit is moeilijk aan te geven. Wel kan er gezegd worden dat de baasjes verantwoordelijk zijn voor de kat. Mocht het bijvoorbeeld voorkomen dat een kat schade aanricht en dus iets vernield dan kan je het baasje hiervoor verantwoordelijk stellen. Toch is het lastig katten onder controle te houden. Het zijn namelijk eigenwijze dieren die voornamelijk in de nacht actief zijn. Je kunt hier dus niet constant op let. Wel is er de optie om je kat gewoonweg niet naar buiten te laten. Dit moet echt van jongs af aan gebeuren, wanneer ze de smaak te pakken hebben zijn ze snel van huis.

https://www.ongediertewinkel.nl/