Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

PVC tegels

Vloer en wandtegels zijn tegenwoordig niet altijd meer van keramiek gemaakt, sterker nog, de PVC tegels zijn zó populair dat er steeds meer huishoudens van deze tegels gebruikmaken. Omdat er zo veel verschillende dingen gedaan kunnen worden met de soorten PVC tegels kan iedereen, voor welke bestemming in huis dan ook, de ideale oplossing vinden. Van badkamer tot woonkamer, u kunt alles vergelijken op de website én in de winkel van Pand 16 met onze specialisten.

Soorten en voordelen van PVC tegels

De twee soorten PVC tegels worden onderscheiden aan de hand van het doel dat ze hebben: Vloertegels en Wandtegels. Natuurlijk zijn ze van hetzelfde materiaal gemaakt, dus ze hebben dezelfde voordelen, maar in de praktijk zitten hier toch wat verschillen in.

Beginnend met de wandtegels is het uitzonderlijk gemakkelijk om deze te installeren. Het is daarnaast, zeker in vergelijking met keramische wandtegels, erg voordelig en gaat even lang mee. Wat veel mensen daarnaast erg trekt in PVC wandtegels is de breedte aan mogelijkheden. Er zijn eindeloos veel opties waar u uit kunt kiezen zonder grote prijsverschillen. Een ander voordeel, waar niet iedereen mee bekend is, is dat het geluiddempend is, wat voordelig is voor u én uw buren!

De andere soort PVC tegels wordt gebruikt voor het leggen van vloeren. Dit heeft andere, en overeenkomende voordelen. Er zijn ook veel keuzes, en het prijsverschil met traditionele vloertegels is hier zo mogelijk nog groter. Ook is het PVC relatief warm, zacht en ideaal voor vloerverwarming en dus comfortabel. Het is vanwege de gladheid gemakkelijk schoon te houden en het gaat ook als vloer zeer lang mee. Van de isolerende werking wordt ook gebruik gemaakt omdat het enigszins zacht en stil is, maar komt helemaal tot zijn recht wanneer het op een verdieping wordt geplaatst. Tot slot vormt de vloer de kamer en u heeft met PVC vloertegels genoeg keuze!

Bestemmingen tegels – Pand 16

De waterafstotende werking van PVC tegels is erg nuttig en zorgt ervoor dat deze voor alle bestemmingen in het huis ideaal kunnen werken. Ook al kán elke tegel in elke ruimte gelegd worden, toch is het verstandig te kijken naar de categorieën die onderscheiden worden bij specialistenwebsites zoals die van Pand 16. Aan de hand van stijlen en materiaalstructuur hebben de specialisten bij Pand 16 de volgende categorieën opgesteld:

PVC vloeren voor woonkamer of keuken

Vloer- en wandtegels voor badkamer

Tegels voor het toilet

Het aanbod van vloertegels en wandtegels staat volledig op de website van Pand 16 opgesteld en zo kunt u een eerste indicatie van uw voorkeuren maken. Het is echter in het echt pas echt te zien wat u van de PVC vloer of wand vindt, wat de reden is dat het aangeraden wordt een filiaal te bezoeken en u te laten adviseren door een van de specialisten van Pand 16.

 

https://www.pand16.nl/