Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Overlast in allerlei verschillende vormen

Overlast is er in vele vormen en maten. Waar de een zich mateloos aan kan irriteren kan voor de ander juist geen enkel probleem zijn. Het is dan ook niet gek dat sommige mensen het niet eens door hebben dat ze de ander tot last zijn. De manieren van overlast en de opvattingen daarvan zijn voor iedereen verschillend en het is dan ook nooit verstandig om te zeggen dat je nooit iemand tot last bent.

Overlast in allerlei vormen

Iedereen weet dat er overlast is in allerlei soorten en maten. Je kunt denken aan bijvoorbeeld een groep hangjongeren bij jou in de buurt of de overlast die je hebt van katten bij jou in de buurt. Het is altijd goed om het probleem aan te kaarten bij mensen die hier wellicht aan kunnen bijdragen aan het verhelpen van het probleem. Tuurlijk je hebt altijd oplossingen, wanneer je bijvoorbeeld overlast ondervindt van katten dan kan je een katten verjager aanschaffen. Met deze verjager los je het probleem niet op maar verplaats je het eigenlijk. De katten zullen niet meer bij jou in de tuin komen maar gaan zich verplaatsen naar een paar huizen verder. Het probleem is dan inderdaad opgelost voor jou, alleen zadel je er iemand ander mee op. Wanneer je te maken krijgt met overlast is het altijd goed om in oplossingen te denken. Hierdoor is het mogelijk om het probleem ook daadwerkelijk op te lossen en de overlast te verhelpen.

Welke manier kies jij?

Om een probleem of overlast op te lossen heb je vele verschillende mogelijkheden. Iedereen denkt hier anders over en het is dan ook niet gek dat iedereen dit op een verschillende manier oplost. In eerste instantie is het altijd goed om het probleem bespreekbaar te maken. Door dit te doen kan je soms al heel veel oplossen. De kans is namelijk groot dat diegene die het probleem of de overlast veroorzaak hier geen eens weet van heeft. Door dit bespreekbaar te maken is de kans groot dat je het probleem veel sneller oplost dan dat je in eerste instantie had gedacht. Het is dan ook goed om hier mee te beginnen en vanuit door verder te werken.

https://www.ongediertewinkel.nl/