Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Het juiste voor je koe

Nederland is veel boeren rijk. Veel van deze boeren zijn veeboeren en het grootste deel daarvan heeft dan weer koeien. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want de vraag naar melk is groot en is ook een groot deel van onze export. Daarom is het extra belangrijk dat we goed voor onze koeien zorgen. Er zijn gelukkig dan ook meerdere mogelijkheden om het de koe in de stal zo aangenaam mogelijk te maken.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat zij genoeg ruimte heeft . Wanneer een koe genoeg ruimte heeft, zal zij ook lekker gaan liggen maar belangrijker nog: kan zij ook goed zelf opstaan. Om dit goed te kunnen doen, moet de koe minstens 3 meter hebben. Een goede pack mat is ook altijd zeer nuttig om te hebben, omdat zij hier comfortabel op zal liggen.

Andere voorzieningen die getroffen kunnen worden, is het installeren van een goede koeborstel. Dat is eigenlijk precies wat het woord zegt: een borstel voor de koe. Dit hoef je gelukkig niet handmatig voor elke koe te doen, maar kun je gewoon ophangen en de koe zal er dan zelf gebruik van gaan maken. Door de koeborstel op te hangen, zal de koe zichzelf goed schoonhouden door eronder door te lopen. De koe zal zeker genegen zijn om dit regelmatig te doen, omdat de koeborstel tegelijkertijd ook de koe masseert en dit dus een aangenaam gevoel is voor de koe.

Goede zorgen voor je dieren zorgt ook voor betere producten en is ook marketingtechnisch een goede keuze. De consument is ten slotte ook steeds meer bezig met het diervriendelijk consumeren van vlees en is op zoek naar goede alternatieven om dit te kunnen doen. Als boer kun je dus goed op deze vraag inspringen door je koeien goed te behandelen en te zorgen voor goede voorzieningen.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/