Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Het laten verwijderen van een tatoeage

Tatoeages zijn tegenwoordig erg populair onder veel verschillende soorten doelgroepen. Waar een tatoeage voorheen alleen prijkte op volk zoals matrozen en prostituees, zo is een tatoeage vandaag de dag een stukje lichaamsversiering waar iedereen zich aan kan wagen. Wanneer je 18 jaar of ouder ben, mag je een tatoeage laten zetten. Het zette van een tatoeage is een pijnlijk ervaring, maar voor de meeste mensen is dat zeker de moeite waard wanneer ze het eindresultaat in gedachten houden.

Het is dan ook belangrijk om goed na te denken voordat je een tatoeage neemt. Het tatoeage weglaseren is namelijk toch wel een heel klus. Het is dan ook veel minder werk om een tatoeage te zetten, dan om deze te laten verwijderen. Een tatoeage verwijderen is dus zeker een mogelijkheid, maar wel iets waar je van te voren toch echt goed over na moet denken. Het weglaseren van een tatoeage wordt over het algemeen als pijnlijker ervaren dan het zetten van een tatoeage en daarom kiezen sommige mensen ervoor om toch maar door te lopen met de tatoeage of om er iets anders overheen te laten zetten om de tatoeage toch naar hun zin te maken.

Wanneer je ervoor kiest om je tatoeage te laten verwijderen ben je ook niet met een behandeling klaar. Vaker zijn er toch minstens 4 tot 8 behandelingen nodig om een tatoeage volledig te verwijderen. Hoeveel behandelingen er nodig zijn, ligt ook aan de tatoeage zelf. De grootte telt natuurlijk mee, maar het is ook lastiger om felle kleur te verwijderen dan dat het is om donkere kleuren zoals donkergroen, donkerblauw en zwart te verwijderen. Een oudere tatoeage laat zich vaak beter verwijderen, omdat deze toch al iets vervaagd is en hierbij ook vaker die donkere kleuren zijn gebruikt, omdat dat vroeger de enige beschikbare kleuren waren. 

http://www.clinic63.nl