Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Zelf de tuin verbouwen – 4 tips voor succes

De tuin verbouwen kan een enorme klus lijken en komt soms een beetje intimiderend over. Echter geldt ook hier, is een goede voorbereiding het halve werk in de tuin. In dit artikel geef ik tips om de tuin zelf te verbouwen en onderhouden.

Voorbereiden voor de tuin

1. Maak zelf een ontwerp

Niet alleen om kosten te besparen maar ook voor een stukje kennis is het zelf ontwerpen van de tuin een goed idee. Als je zelf een ontwerp maakt krijg je een helder beeld en kun je het grote plaatje makkelijk blijven zien.

2. Prioriteiten stellen

Het is lastig maar een lijst met prioriteten is heel belangrijk. Ga jij voor die buitenkeuken van steigerhout of toch voor een lounge set? Als je tuin te vol is krijg je niet het gevoel van rust en kun je alsnog niet genieten van de tuin. Begin met brainstormen en schrijf alles op wat je graag zou willen in de tuin. Begin vervolgens met wegstrepen van dingen tot je een kleine lijst overhoudt met dingen die je echt belangrijk vind in de tuin. Een goede methode om spullen met elkaar te matchen qua design is pinterest.nl. Je vind daar veel inspiratie voor een prachtige tuin.

3. Maak een plan van aanpak

Moet de tuin in één keer helemaal perfect zijn? Of kan het ook in stappen. In dat geval kun je eerst de basisvorm van je tuin ontwerpen en maken. Investeer in goede grond, aanleg van verlichting, de schutting of haag en gebruik verder gras, grit en goedkope plantjes. Het volgend jaar ga je dan met deze plaatsen aan de slag en plant je bijvoorbeeld een boom, grotere planten.

4. Vrienden en buren knappen de tuin ook op

Vertel aan je vrienden en buren dat je de tuin wilt gaan opknappen. Vraag hen of ze van plan zijn om planten, de tuinset of andere tuinaccessoires weg te doen. Je kunt vast helpen bij het verwijderen en het gratis overnemen.

 

http://www.gratisbouwtekeningen.nl