Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Nooit meer een verstopping in uw regenpijp

Een verstopping in de regenpijp is een vervelend probleem. Het doet zich voor wanneer de regen met bakken uit de hemel komt vallen en in de meeste gevallen zult u zelf alle bladeren e.d. uit uw dakgoot moeten halen. Hier heeft natuurlijk niemand zin in en daarom is hier een eenvoudige oplossing op bedacht: de bladvanger. Een bladvanger is een goedkope oplossing voor verstoppingen in uw regenpijp. U bent niet meer dan een paar tientjes kwijt en door een bladvanger heeft u geen omkijken meer naar uw dakgoot en regenpijp.

Het belang van een bladvanger

Door een bladvanger wordt voorkomen dat er bladeren in de dakgoot komen te liggen en de regenpijp overloopt. Door het water dat overloopt, kan het zijn dat er schimmel langs de muren komt en dit wilt u natuurlijk voorkomen. Als u eenmaal last heeft gehad van verstoppingen kan het even duren voordat de schimmel of het vocht uit uw muren weg getrokken. Schaf daarom gelijk een bladvanger aan, wanneer u in een nieuw huis gaat wonen of wanneer u een nieuwe dakgoot krijgt.

Andere verstoppingen

Wanneer u last heeft van andere verstoppingen in of rondom uw huis zoals in uw badkamer of cv-ketel, neem dan contact met uw loodgieter op. Uw loodgieter kan vrijwel elke verstopping voor u verhelpen zonder dat u onnodig sloopwerk hoeft te verrichten. Uw loodgieter weet ook als geen ander hoe hij zo snel mogelijk de kern van het probleem kan opsporen en verhelpen. Wacht niet langer en laat uw verstopping verhelpen door uw loodgieter. Kijk op de site voor hulp bij al uw verstoppingen.