Home / Gardening

Led dimmers om led inbouwspots mee te gaan dimmen

De meeste mensen die overstappen op led inbouwspots willen deze spots natuurlijk ook graag dimmen. Het is bij led inbouwspots wel belangrijk dat u erop let bij de aanschaf van de spots of deze wel geschikt zijn om te dimmen. Om onze web winkel staat dit bij elke led inbouwspot duidelijk aan gegeven.

Mijn led inbouwspots flikkeren als ik ze wil gaan dimmen

Dit is een veel gehoord probleem en komt vaak voor als mensen nieuwe led inbouwspots kopen en de bestaande dimmer blijven gebruiken. Ook denkt men vaak dat led niet traploos en 100% dimbaar zijn. Dit is echter niet waar het enige wat u bij uw led inbouwspots nodig heeft is een goede led dimmer van 230 volt. Wel moet u rekening houden met de minimale belasting van de dimmer. De meeste dimmers beschikken over een hoge minimale belasting die met led inbouwspotjes niet wordt gehaald.

De minimale belasting voor de dimmer

Een oudere dimmer die voor halogeen spots werd gebruikt heeft vaak een minimale belasting van 50 watt. Voor halogeen spots is dit geen enkel probleem omdat 1 of 2 halogeen spotjes vaak al 50 watt stroom verbruiken. Echter om een dimmer met een minimale belasting van 50 watt te belasting heeft u al 17 led inbouwspotjes nodig. Sluit u er minder aan op de dimmer dan zorgt dit er inderdaad vaak voor dat de led spotjes gaan flikkeren als u ze wilt gaan dimmen.

Led inbouwspots en de dimmers uit onze winkel

Alle led inbouwspots uit onze webwinkel zijn getest op onze led dimmers. Mocht u dus spots uit onze webshop kopen en de bijbehorende dimmer dan hoeft u nergens meer naar om te kijken want deze werken namelijk altijd op elkaar, ook als u maar 1 spotje op de dimmer aansluit. Wel is het belangrijk om te weten dat u maximaal 150 led inbouwspots op 1 dimmer mag aansluiten.

http://www.ledinbouwspotsleds.nl/