Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Het ontstaan van steenschotten

Steenschotten ontstaan door het gebruik van de schotten in ambachtelijke steenfabrieken. In deze fabrieken worden de schotten gebruikt voor stenen die net gebakken uit de oven komen, waarna ze ze laten trillen op  deze schotten, om ze te laten afkoelen en drogen. De warmte en het cement dat deze stenen achterlaten zorgt voor een unieke uitstraling van elk schot.

Het maken van steenschotten

Steenschotten worden gemaakt van hardhout. In de meeste gevallen gaat het hier om azobé, vuren of lariks. Er wordt voor azobé gekozen als de steenfabriek wil dat de schotten erg lang mee gaan. Bij een minder lange levensduur wordt er gekozen voor lariks, en voor een nog kortere levensduur kiest men vaak voor vuren. Verschillende delen hardhout worden met elkaar verbonden door middel van een pen-groefverbinding, en strak samengehouden door ijzeren houtdraadbouten.

De steenschotten hebben over het algemeen een vintage uitstraling, en zijn allemaal uniek. Steenschotten zijn geschikt voor zowel binnen – als buitengebruik. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vloer, tafelblad of deur. En buiten aan een schutting of beschoeiing. Steenschotten zijn zelfs goed bruikbaar als stalwand of een paardenbox!

Afmetingen

Azobe hardhouten steenschotten hebben een afmeting van 130 x 140 centimeter, en een dikte van 4,5 centimeter. Of een afmeting van 110 x 140 centimeter met een dikte van 4,5 centimeter. De steenschotten gemaakt van lariks hout zijn verkrijgbaar in 70 x 140 x 4 cm, 105 x 145 x 4,5 centimeter, 95 x 145 x 4 centimeter, 117 x 140 x 5 centimeter of 110 x 140 x 4 centimeter.

Bestellen

Het bestellen van uw steenschotten doet u natuurlijk heel gemakkelijk bij www.hardhoutdiscount.nl. Bestellingen die op werkdagen voor 12:00 worden geplaatst, worden de volgende werkdag al geleverd. En besteld u voor €900 of meer? Dan bezorgen wij uw bestelling gratis bij u thuis. Heeft u toch nog vragen, schroom niet en neem geheel vrijblijvend en gratis contact met ons op.

https://www.hardhoutdiscount.nl/