Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Het gebruik van vlonderplanken in uw tuin

Vlonderplanken zijn ideaal om te gebruiken bij het aanleggen van een terras of vlonder. Bijvoorbeeld om uw tuin een nieuwe en gezellige uitstraling te geven. De vlonderplanken die wij in onze webshop aanbieden zijn zeer duurzaam en van topkwaliteit.

Bij ons bent u altijd verzekerd van een goede, eerlijke prijs. Dit komt omdat wij slechts een selectie vlonderplanken aanbieden zodat u alleen hoeft te kiezen welk profiel en welke kleur u wil. Daarnaast zijn onze vlonderplanken ook nog eens onderhoudsarm, waardoor u er praktisch geen omkijken meer naar heeft.

Tips en trucs

Wanneer u ervoor kiest om vlonderplanken te gebruiken in uw tuin, dan is het belangrijk om eerst een schets te maken. Kies daarnaast meerdere potentiele locaties voor uw vlonder, zodat u altijd nog kunt uitwijken naar een andere plek. Neem daar ook in mee of uw tuin op bijvoorbeeld het noorden of zuiden ligt. En of u liever overwegend in de schaduw of zon zit. Het zou zonde zijn als u daar pas achter komt wanneer u de vlonder al volledig hebt gelegd.

Kiest u er bijvoorbeeld voor om uw vlonder te plaatsen op een locatie met weinig zon of in de buurt van bomen, dan zal dit op ten duur aanslag veroorzaken op het hout. Om dit te voorkomen is het verstandig de vlonderplanken twee keer per jaar grondig schoon te maken. Bijvoorbeeld met een hogedrukspuit of speciaal schoonmaakmiddel.

Wanneer u kiest voor een locatie waar grotendeels de zon op staat, hou er dan rekening mee dat het slim is om alvast manieren voor het creëren van schaduw te bedenken. Dit kan bijvoorbeeld met een overkapping, maar voor wanneer u het liever simpel houdt kunt u er ook voor kiezen om een parasolvoet in de vlonderplanken te monteren. Zo wordt deze mooi weggewerkt.

Tevens is het handig om goed na te denken wat uw plannen zijn met de vlonder. Het is altijd slim om stopcontacten te monteren in de buurt van de tuintafel, voor wanneer u buiten elektrische apparaten wilt gaan gebruiken. Achteraf monteren is namelijk velen malen moeilijker.

Onderhoud

Vergeet ook niet na aanleg de vlonderplanken te oliën of af te lakken. Dit zorgt er namelijk voor dat uw vlonder als nieuw blijft, anders gaat deze vergrijzen door weersinvloeden. Wij van www.hardhoutdiscount.nl adviseren dit proces 2 tot 4 keer per jaar te herhalen, voor een optimale levensduur van uw vlonderplanken.

https://www.hardhoutdiscount.nl/