Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Een mooie snapback

Mooie snapbacks kopen is tegenwoordig zeer eenvoudig. Waar de pet vroeger nog een noodzakelijk hoofddeksel was en alleen bedoeld was om te beschermen, zo wordt snapback kopen tegenwoordig vooral gedaan om een verlengstuk van de eigen persoonlijkheid te kunnen tentoonstellen.

Meer dan ooit zijn kleding en bijhorende accessoires dan ook een ontzettend belangrijk iets geworden voor veel mensen. Over outfits wordt zorgvuldig nagedacht en nagenoeg niemand trekt nog maar zomaar iets aan of uit de kast. Over elk stukje van de outfit moet worden nagedacht en de pet of de snapback is daarbij natuurlijk ook zeer belangrijk.

De snapback is al sinds jaar en dag een populair hoofddeksel, maar is nog maar relatief kort ook populair onder het ‘gewone volk’. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw werden snapbacks dan ook vooral gedragen door sportfans. Grote sporthelden zoals Babe Ruth hadden immers altijd hun snapback op in het stadion en zijn fans wilden hem graag eren door deze stijl te kopiëren. Zodoende was de snapback dus vooral populair onder sportfans.

Dat veranderde in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw, toen de snapback ook erg populair werd onder muzikanten en dan vooral onder de opkomende rap en hiphopartiesten. Hun fans pakken dit ook weer over maar brachten dit tegelijkertijd ook over in de populaire media, toen rap en hiphop ook algemeen bekend en geliefd werd. De snapback was ineens een mode-item voor iedereen geworden. De artiesten stemden vaak hun outfit af op hun vele en unieke snapbacks.

De naam komt overigens van de vorm van de pet. De ‘back’ van de pet is een ‘snap, ofwel een drukknoop. Dat maakt dat de pet in grootte te verstellen is en dus bij veel mensen meer dan prima zal passen. Dat heeft natuurlijk ook bijgedragen aan de populariteit.

http://www.snapbacks.nl