Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Deze soorten ongedierte vind je in jouw tuin!

Inderdaad, ongedierte zit niet alleen in huis, maar ook in jouw tuin. Hoewel het onschuldig lijkt als je ongedierte in de tuin hebt, het is en blijft ongedierte natuurlijk wel ongedierte. Als je niks aan het ongedierte in de tuin doet, wordt het binnen no-time een heuse ongedierteplaag. En dat heeft de nodige gevolgen voor alles wat daar groeit en bloeit en natuurlijk voor je eigen plezier buiten.

Mierennesten

Het soort ongedierte in de tuin wat iedereen heeft, zijn natuurlijk mieren. Mieren zijn vooral een seizoensprobleem en vanaf het voorjaar tot in de zomer zie je steeds vaker hoopjes zand. Dit zijn de ingangen van de mierennesten en vanaf daar gaan de mieren op zoek naar voedsel. Mieren vinden dan ook al snel hun weg naar binnen. Mierennesten kunnen echt enorm groot worden, zo groot dat de bestrating in je tuin op een bepaald moment verzakt.

Een slagveld aan molshopen

Voor iedere tuinliefhebber zijn molshopen toch echt een doorn in het oog. Als je dit ongedierte in de tuin hebt, verandert je strakke gazonnetje binnen no-time in een enorme ravage. Mollen bestrijden kun je proberen met bepaalde geuren, ultrasone geluiden of met de bekende mollenklemmen. Maar als je echt snel van dit ongedierte in de tuin af wilt, schakel dan een professionele mollenvanger in.

Ongedierte in de tuin, dan mogen wespen niet ontbreken

Wespen, niet te missen in de zomer! Staat bij iedereen op de eerste plek qua irritatie van ongedierte in de tuin. Ondanks dat wespen nuttige insecten zijn, ze brengen stuifmeel over en eten andere insecten, is het voor mensen minder prettig als ze in de buurt zijn. Wespen kunnen heel pijnlijk steken, zeker wanneer hun wespennest verstoord wordt.

Niet te vergeten: muizen!

Met muizen in je tuin moet je niet blij zijn. Ze leven onder de grond en graven daar een netwerk van gangen. Daarmee knagen ze aan de wortels van jouw planten, die vervolgens niet meer lang leven.

Boktor en houtworm, de houtknagers

Deze twee liefhebbers van hout wil je absoluut niet in je tuin hebben. Boktor en houtworm leven van hout en knagen zich een weg in jouw houten tuinmeubelen of het houten tuinhuisje wat je hebt staan. Doe je niks aan dit ongedierte in de tuin, dan blijft er op den duur weinig over van deze houten objecten.

Hoe bestrijd je ongedierte in de tuin?

Helaas is het lastig om ongedierte in de tuin te voorkomen. Een schuttingdeur zal ze niet tegenhouden. Elk soort ongedierte heeft wel hekel aan bepaalde geuren en geluiden, maar helemaal weren is haast onmogelijk. Als je veel last hebt van het ongedierte in de tuin, schakel je het best de hulp in van een professionele ongediertebestrijder. Met effectieve bestrijdingsmiddelen ben je snel van het ongedierte in de tuin af.