Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Veel keuzes te maken bij houten vloeren

Bij houten vloeren heb je zoveel te kiezen. Als je dan eindelijk weet uit welke houtsoort je nieuwe houten vloer moet bestaan, ben je nog niet klaar. Ga je je houten vloer afwerken met olie of lak of toch wax? Feit is dat het onderhoud van houten vloeren erg belangrijk is. En de manier waarop houten vloeren zijn afgewerkt is bepalend voor de levensduur. Een gelakte vloer vraagt om ander onderhoud dan een geoliede vloer. Gelukkig heeft Bax Houthandel diverse producten én vakkundige kennis in huis om u op dat vlak ook van prima advies te voorzien. Zo kunt u zelf bepalen welke manier van onderhoud, schoonhouden en beschermen van uw houten vloeren het beste bij u en uw gezinssituatie past.  Meer informatie over houten vloeren? Ga naar www.baxhouthandel.com.


Houten vloeren waxen, oliën of lakken?

Veelal wordt tegenwoordig gekozen voor geoliede houten vloeren vanwege de matte en natuurlijke uitstraling die daarmee verkregen wordt. Ook dan bent u nog niet klaar met keuzes maken. Want dan heeft u de keuze uit zo’n 50 verschillende kleuren! Een geoliede houten vloer is, indien nodig, makkelijk bij te werken.

Heeft u liever wat meer glans aan uw houten vloeren? Kies dan voor wax, dat geeft de houten vloer meer ‘body’. Ook deze houten vloeren kunnen bijgewerkt worden, zij het iets minder makkelijk dan geoliede houten vloeren.

Gelakte houten vloeren geven de minste zorgen en komen zeer dicht bij de uitstraling van een geoliede houten vloer. Krassen en ‘leef sporen zijn echter minder goed bij te werken. Waardoor ze zichtbaar blijven. Maar ook dit geeft uw houten vloer weer een unieke uitstraling.

 

Gezinssituatie bepalend voor het onderhoud houten vloeren

Goed onderhouden houten vloeren hebben gelukkig slechts weinig last van slijtage. Gebrekkig onderhoud zorgt juist voor slijtage en dat is zonde. Zoals al eerder geschreven is slijtage gelukkig eenvoudig te voorkomen. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een goed product is al meer dan het halve werk. Afhankelijk van uw gezinssituatie, bijvoorbeeld een gezin met twee kinderen en een hond, moet dit standaard onderhoud uiteraard geregeld gebeuren. Immers zullen uw kinderen en huisdieren die buiten spelen en uitgelaten moeten worden, meer zand mee naar binnen nemen dan wanneer u alleen en zonder huisdieren een appartement bewoont.

Verder is uw persoonlijke wens qua uitstraling van de vloer bepalend voor het soort onderhoud en de frequentie waarop dat moet gebeuren. Te denken valt aan een glans, zijdeglans of matte afwerking van de vloer. Verder zult u ook moeten nadenken welke verwachting u heeft van de levensduur van de houten vloeren die uiteindelijk in uw woning gelegd worden. Gelukkig bent u bij Bax Houthandel altijd aan het goede adres met hun gedegen vakkennis en jarenlange ervaring. Zij helpen u graag bij het maken van de voor u juiste keuze houten vloeren.