Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Tips om jouw babykamer in te richten

Is jouw kleintje op komst en ben je zo langzamerhand al bezig met het inrichten van de babykamer? Leuk! Met een babykamer kan je namelijk enorm veel kanten op. Krijg je een jongetje of een meisje? Heb je het hele plaatje al in jouw hoofd of ben je nog op zoek naar ideeën? Welk budget heb je? En hoe groot is de babykamer? Er zijn zoveel vragen en zoveel kanten die je op kunt. Gelukkig helpen we je hieronder alvast een stukje op weg!

Checklist

Een babykamer kun je op honderden manieren inrichten. Hierdoor ga je zo erg op de details letten, dan je soms gewoon de basis vergeet. Het is dan ook goed om eerst bij deze basis te beginnen. Wil je jouw babykamer inrichten, zorg er dan in ieder geval voor dat je het volgende hebt:

Een wiegje of ledikantje met matras en hoeslaken

Een commode en aankleedkussen

Babystoel (voor het geven van borstvoeding ‘s nachts)

Thermometer

Opbergboxen en planken

Nachtlampje

Kledingkast

Gordijnen

Een veilige babykamer

Natuurlijk is het niet alleen belangrijk dat je de babykamer mooi inricht; het is net zo belangrijk om een veilige babykamer te hebben. Zorg er daarom voor dat je op het volgende let:

Houd de kamer goed geventileerd

Houd het babybed uit de buurt van warme plekken, zoals de verwarming of het raam

Houd het babybed uit de tocht

Voorzie de stopcontacten van een beschermplaatje

Leg geen speelgoed in het bedje s’ nachts

Al met al zijn er voldoende mogelijkheden om jouw babykamer in te richten. Je doet er dan ook goed aan om uitgebreid rond te kijken en alle opties af te gaan. De babyshop waar je voor de inrichting van de babykamer kunt kijken, is Jut en Juul Lifestyle for Kids.

 

https://www.jutenjuul.nl/