Home / Gardening

Bescherm het hout met een coating

Wanneer hout onbehandeld is, kan het gaan rotten. Zeker wanneer het gaat om tuinhout dat buiten in uw achtertuin staat. Door de invloeden van het weer verslechtert de conditie van het hout en zal het gaan rotten, nog sneller dan je denkt. Door een coating over het hout aan te brengen, zal het hout veel langer mee gaan en blijft het langer mooi. Voorkom dat je hout gaat rotten en laat een coating aanbrengen over het hout. Ben je benieuwd wat de redenen zijn om te kiezen voor hout met een coating? Lees dan zeker nog even verder en kom erachter.

Transparante of dekkende coating

Coatings is een verzamelterm voor allerlei verschillende varianten. Zo heb je transparante beits, maar ook dekkende beits en verf. Iedere coating heeft een eigen effect en uitstraling. Afhankelijk voor welke look je gaat, kun je kiezen voor een bepaalde coating. Een transparante coating laat de natuurlijke kleur van het hout zien. Je ziet dan vrijwel niet dat er een laagje over het hout zit, maar je kunt wel direct profiteren van de voordelen van een goede coating. Daarnaast kun je kiezen voor een dekkende houtcoating. Hierbij kun je kiezen voor een bepaalde tint of kleur. Wil je bijvoorbeeld je hout een aantal tinten donkerder? Dan kun je deze kleur combineren met een coating. Zo sla je twee vliegen in een klap. En je profiteert van de vele voordelen van gecoat hout, en je hebt je hout direct behandeld met een mooie kleur.

Het mooiste resultaat

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag met het coaten van hout, maar wanneer je hier zelf weinig tot geen kennis van hebt kan het nogal lastig zijn. Daarom is het misschien een beter idee om dit klusje uit te besteden aan professionals. Zij kunnen je het beste adviseren over welke coating je moet hebben en hoe je deze moet aanbrengen.

https://www.woodandcolors.nl/shop/verf/hout-coatings/