Home / Gardening

Wat is een jacuzzi?

 

Er zijn vele namen die op hetzelfde neerkomen als een jacuzzi. Men kan spa’s, bubbelbaden, whirpools en jacuzzi’s tegenkomen, maar allen zijn in feite één en hetzelfde. Het enige verschil is dat jacuzzi de naam van merk is en daarom geen correcte benaming voor andere spa’s. Echter is er door de tijd heen zo’n sterke associatie tussen het merknaam en andere bubbelbaden ontstaan dat mensen het allemaal jacuzzi is gaan noemen.

De functie van jacuzzi’s, spa’s, whirpools en dergelijken komt op hetzelfde neer. Het zijn allemaal warmwaterbaden die over een pompsysteem beschikken waarmee bubbels en waterstralen gegenereerd kunnen worden. Daarmee kan men door tot ontspanning komen en kunnen gewrichten en spieren gemasseerd worden door de werking van het water.

Een jacuzzi kan men in verschillende uitvoeringen tegenkomen. Er zijn er waarin men kan zitten. Zo is een bekende variant daarvan een waarbij men met meerdere mensen in een kring kan zitten. Er zijn ook versies van spa’s waarin men kan liggen. En er zijn er waar men zelfs in kan zwemmen, de zogenaamde zwemspa’s. Indien men een bubbelbad zoekt kan men terecht bij Aqua Vivenda. Daar kan men een jacuzzi kopen, laten onderhouden of hierover adviezen ontvangen.

Spa met een zwemmogelijkheid

Een uitgebreide variant van een jacuzzi is er een waarbij een spa is gecombineerd met een stukje zwembad. Dat is de zwemspa. Hierin zijn de herkenbare lig- of zitplekken van een standaard bubbelbad te vinden. Ook deze lig- en zitplaatsen zijn voorzien met een functie die de gebruikelijke belletjes en waterstralen kan voortbrengen. Daarbovenop is er een verlengstuk waarin men voldoende ruimte heeft om te zwemmen. In combinatie met een krachtige waterstroming kan men op dezelfde plaats blijven zwemmen. Zo heeft men niet veel ruimte nodig om te kunnen zwemmen en is het qua prijs ook erg aantrekkelijk ten opzichte van een zwembad. Een dergelijke zwemspa is daarmee een optimale kruising tussen een jacuzzi en een zwembad.