Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Vliegen, zo kom je er van af!

Als u dit leest, heeft u vast veel last van vliegen in uw huis. Je hebt constant vliegen om je heen en je wilt ze allemaal vangen zodat je er geen last meer van hebt. De reden dat ze steeds in je huis komen is dat vliegen worden gelokt door licht, warmte en eten. Het bestrijden van vliegen in huis kan erg moeilijk zijn, maar er zijn gelukkig een heleboel manieren om er van af te komen.

Oorzaak van vliegen

Vliegen planten zich heel snel voort, hierdoor is het erg lastig om ze tegen te houden. Ook trekken vliegen weer andere vliegen aan door bepaalde stoffen die worden uitgescheden. Zoals ik net al zei worden vliegen ook gelokt door factoren als een warme temperatuur, licht, eten en een droge omgeving. Overal waar mensen prettig kunnen leven, zitten ook vaak vliegen. Dus als jij het in huis aangenaam licht maakt als het buiten donker is zullen de vliegen al snel in je huis binnen komen. Gelukkig biedt ongediertewinkel verschillende producten van top kwaliteit om vliegen buiten je huis te houden.

Het gevaar van vliegen

Als je vliegen in huis hebt is dat smerig, maar het kan soms ook nog eens gevaarlijk zijn. Omdat vliegen overal komen zoals op verrot voedsel of ander afval, kunnen ze gemakkelijk ziektes overbrengen. Als vlieg bijvoorbeeld op een vieze plek is geweest en daarna op jouw eten gaat zitten kan die zomaar een of andere bacterie met zich mee nemen. En dat eet jij vervolgens weer op. De meest bekende vliegen hier in Nederland zijn de huisvlieg, de kamervlieg, bromvliegen en fruitvliegjes. De manier waarop deze vliegen leven verschilt nogal. Er zitten namelijk vliegen bij die verrotte planten en groenten eten, terwijl andere vliegen alleen maar dode dieren en vlees eten. Gelukkig zijn de meeste in Nederland niet gevaarlijk. De meesten steken ook niet en kunnen niet bijten. Er zit wel een vlieg bij die je veel in de buurt van water ziet, zoals bij zwembaden of zwemvijvers. Deze vlieg is de daas, voor deze vlieg kun je maar beter wel oppassen want ze kunnen best hard bijten.

De vliegen verwijderen

Je kunt de vliegen gelukkig wel bestrijden, daarom zal ik je een aantal tips geven. Er bestaan een heleboel soorten spuitbussen om de vliegen meteen te doden. Zo’n spuitbus bevat gif dat de vliegen niet leuk zullen vinden. Dit gif doodt de vlieg, maar kan ook gevaarlijk zijn voor mensen. Deze spray is dus niet erg geschikt voor gebruik binnenshuis. Met speciale kleeflinten zijn ook vele vliegen tegen te houden. De meest bekende manier van vliegen vangen is dan ook het kleeflint. Deze kleeflinten of kleefplaten kun je het beste kopen bij www.ongediertewinkel.nl. Hier zijn vele verschillende soorten te bestellen. Zo zijn er nog wat andere manieren om vliegen te vangen. Ben jij iemand die vliegen liever levend vangt? Dan zijn er ook vallen die de vliegen laat leven. Je vangt ze dan op in een gesloten val en je kunt ze ergens anders weer vrij laten.

https://www.ongediertewinkel.nl/