Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Wespen nesten bestrijden

Het blijft voor iedereen vervelend, en vooral in de zomermaanden heeft iedereen er wel last van. Je raadt het misschien al, ik heb het natuurlijk over wespen. Hoewel het raar klinkt zijn wespen nog best wel nuttig. Het zijn namelijk echte jagers en ze vangen veel andere insecten waar mensen last van hebben.

Gevaar van wespen

Maar mocht je ze graag willen bestrijden, dan zijn daar vele manieren voor te bedenken. Wespen kunnen namelijk ook gevaarlijk zijn. Ze kunnen agressief zijn en ze kunnen steken als je ze bijvoorbeeld stoort. De steken van wespen kan erg zeer doen en bij sommige mensen kan het zelfs dodelijk zijn. Dit komt doordat deze mensen allergisch zijn. Het is dan ook niet gek dat u van de wespen af wilt. Zoals ik al zei, zijn er vele manieren om ze te bestrijden. Je kunt ze vangen door een wespenvanger op te hangen, middeltjes strooien als poeder of een ander soort middel te gebruiken. Ook kun je hele nesten weghalen of laten weghalen.

Er zijn een heleboel mensen die niet tegen wespen steken kunnen, namelijk bij 1 tot 3 op de 100 mensen. Eigenlijk wordt iedereen wel een keer gestoken, maar niet vaak. De meeste mensen worden 1 keer in de 10 jaar gestoken door het beestje. Ga zelf geen wespennest verwijderen, maar laat dit doen door een professional.

Soorten nesten

Het kan namelijk erg gevaarlijk zijn om nesten te verwijderen. Een steek van een wesp bevat gif, als je te veel van dit gif in je lichaam krijgt door te veel steken kan dit zelfs dodelijk zijn. Neem niet te veel risico en koop je bestrijdingsmiddelen bij ongediertewinkel.nl. Een nest van wespen bestaat eigenlijk maar 1 jaar. Na de winter gaat de belangrijkste wesp, de koningin, op zoek naar een andere plek om een nest te gaan bouwen. Op deze manier zijn er dus veel wespen nesten in omloop. Het is niet altijd nodig om wespen nesten weg te halen, als je er geen last van hebt, kun je ze rustig laten zitten.

Soorten wespen bestrijden

Als je een wespennest gaat verwijderen kun je dit het best als volgt doen. Voer de werkzaamheden voor het bestrijden s ’avonds uit als de zon onder is. Alle wespen zijn dan namelijk in het nest en er komen geen wespen van buiten. Wat je nooit moet doen is een nest dicht stoppen. Het is aan te raden om middelen te gebruiken die zijn bedoeld om wespen te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan een spuitbus of een ander soort middel. Bij www.ongediertewinkel.nl heb je ook een ruime keuze aan sprays tegen wespen en andere insecten. Ook kun je kiezen voor biologische middelen of chemische middelen. Middelen die toch wel veel worden gebruikt zijn poeders en sprays, deze middelen pakken wespen meteen aan en zorgt er voor dat ze snel doodgaan. Als een ingang van een wespennest zich aan de onderkant bevind, kan er het best worden gekozen voor een spray. Stop het slangetje van de spray in de ingang van het nest en hou de knop van de bus een tijd ingedrukt. Op deze manier komt er genoeg gif binnen en zullen de wespen snel doodgaan.

https://www.ongediertewinkel.nl/