Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Hoe gaan muizen dood door gif?

Gif tegen muizen is bedoeld om deze dieren te doden. Als je muizengif en rattengif naast elkaar houdt lijkt dit erg op elkaar en werkt het op dezelfde manier. De werkzame stoffen in deze giffen zijn erg gevaarlijk voor de beestjes. Ook bestaan er vallen met daarin koolstofdioxide. Als je van plan bent om het gif te gaan gebruiken is het handig om af en toe te veranderen van soorten gif. Anders bestaat er de kans dat muizen zich tegen het gif kunnen weren.

Gif tegen muizen

Het is zo dat als een muis iets heeft gegeten en daarna meteen dood gaat, andere muizen dit afschrikt om het aas niet te eten. Dit helpt de muizen zo lang mogelijk te blijven leven. Ook bestaat er het direct werkende muizengif. Het is erg handig dat dit meteen werkt en het zal de muizen snel doden, maar helaas is dit middel niet meer toegestaan omdat het volgens sommige mensen dierenmishandeling is. Ook is dit al heel lang geleden besloten, namelijk al meer dan vijftig jaar lang is dit muizengif niet meer toegestaan.

Indirect doden

Er bestaat ook gif dat de muizen niet direct dood laat gaan. Het ongedierte zal vaker van het gif moeten eten om dood te gaan. Dit is omdat muizen vaak in veel maar kleine porties hun eten opeten. Dit doen ze zodat ze erachter komen of ze van het eten ziek kunnen worden en ze het dus niet vertrouwen. De muizen willen graag zo lang mogelijk blijven leven en dat doen ze dus op deze manier. Als je voedsel hebt dat niet zoveel gif bevat. Zullen de muizen het eten meer vertrouwen. En omdat ze er vertrouwen in hebben gekregen zullen ze er vaker van eten. Op een gegeven moment heeft de muis genoeg gif in zijn lichaam en zal die dood gaan. Het beste gif om muizen te bestrijden kun je kopen bij Ongediertewinkel.

De werking van het gif

Wat ook een groot voordeel is van het gif waar ik het net over had, is dat het niet gevaarlijk is voor huisdieren. Je kunt het dus gewoon gebruiken waar jouw huisdieren rond lopen. Omdat muizen hele kleine lichamen hebben, hebben ze niet veel vergif nodig. Stel dat er een hond of een kat iets van het gif zou eten, zou deze nog niet eens ziek worden door het middel. Ook is het een fijn idee dat je de muizen en ander ongedierte met dit soort gif niet laat lijden. Ze hebben niet door dat ze ziek worden en gaan opeens van het ene op het andere moment dood. Zo hebben ze geen last van stress. Wat ook nog een leuke bijkomstigheid is, is dat de dode lichamen niet zullen stinken bij het rottingsproces. Dit komt doordat het gif een werking heeft op het bloed van de muis. Het zorgt er namelijk voor dat het bloed van de muizen niet gaat stollen en zal het beestje uitdrogen.

Het is mogelijk om allerlei soorten gif van hoge kwaliteit te kopen bij https://www.ongediertewinkel.nl/muizen-bestrijden.html. Zo zult u snel van de muizen af zijn.

https://www.ongediertewinkel.nl/muizen-bestrijden.html