Vergaderen in het groene hart
Image default
Eten en drinken

Verschillende wijnen uit het gebied Valpolicella

Als u een wijnkenner bent, is het gebied Valpolicella misschien wel bekend bij u. Dit is namelijk een gebied voor wijnbouw in Italië. Uit dit gebied komen verscheidene goede wijnen, die u bij ITALIEwijnen.nl kunt bestellen. Valpolicella ligt in de regio Veneto. Andere wijnen van dit bedrijf dat een webshop heeft en waar u Italiaanse wijnen kunt bestellen, komen onder andere uit Piëmont. Ook uit Toscane, Abruzzo en Friuli komt een groot aantal wijnen van dit bedrijf. Natuurlijk zijn de wijnen allemaal verschillend. Het ligt er uiteraard aan of u voor rood of wit gaat, of voor rosé. Daarnaast heeft het met het wijnhuis en de regio te maken. Ook is het belangrijk om te weten of de wijn Ripasso of Amarone is. Dit zegt iets over de indroging en gisting van de druiven. Wijnen met de term Ripasso smaken weer anders dan Amarone, en ook anders dan ‘gewone’ wijnen.

Keuze bij deze wijnhandel

U heeft kunnen lezen dat er veel verschillende wijnen zijn bij ITALIEwijnen.nl. Wijnen komen uit verschillende gebieden, maar ook wijnen van een en hetzelfde gebied hebben veel verschillen. Neem het gebied Valpolicella. Deze wijnen kunnen Ripasso of Amarone zijn, maar ook bestaan uit verschillende vruchten. U kunt bijvoorbeeld Valpolicella wijnen krijgen die gemaakt zijn van wilde bessen en kersennoten. Ook zijn er wijnen van Valpolicella die bestaan uit rozijnen of krenten. Iedere wijn heeft zijn eigen karakter en voor elke wijnliefhebber is er dus wel wat.

Ontvang advies van wijnkenners

Omdat er zoveel keuze is, is het begrijpelijk als u er niet meteen uitkomt. U kunt voor een proefpakket gaan, zodat u er verschillende kunt proberen. Ook daarin wilt u echter natuurlijk de juiste keuze maken. Heeft u wel voor ogen wat u belangrijk vindt in een wijn, maar weet u niet welke dan geschikt is voor u? Geen probleem! Ook via de website kunt u contact opnemen met dit bedrijf, zodat wijnkenners u advies kunnen geven.

 

https://www.italiewijnen.nl/