Vergaderen in het groene hart
Image default
Huishoudelijk

Aandachtspunten bij het kiezen van raamfolie

Raamfolie is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Elke soort raamfolie heeft zijn eigen eigenschappen die ze geschikt maken voor tal van doeleinden. In dit artikel gaan we wat dieper in op verschillende, veel voorkomende soorten raamfolie en waar je ze het beste voor kunt gebruiken.

Wat is het doel van je raamfolie?

Vraag jezelf allereerst af wat het doel is van de raamfolie die je wilt gebruiken? Wil je meer privacy? Gebruik dan privacy folie. Deze is ondoorzichtig maar laat wel zonlicht door. Deze folie is verkrijgbaar in verschillende breedtes maar je brengt de folie eigenlijk nooit over het hele raam aan. In plaats daarvan kies je voor één of twee banen op ooghoogte zodat mensen niet makkelijk naar binnen kunnen kijken.

Wil je daarentegen volledige privacy? Dan is verduisteringsfolie wellicht beter geschikt. In tegenstelling tot privacy folie breng je dit wel over het gehele raam aan. Ook laat deze folie geen zonlicht door en blokkeert het uv-straling. Dankzij deze eigenschappen wordt verduisteringsfolie vaak gebruikt voor opslagruimtes.

Raamfolie is niet alleen praktisch, het kan ook erg mooi zijn. de Squid raamfolie is van speciaal geweven textiel waardoor het een luxe en stijlvolle uitstraling krijgt. Daarnaast is het verkrijgbaar in tal van kleuren dus je vindt altijd een kleur die mooi bij je interieur past.

Aandachtspunt bij one way vision folie

One way vision folie is een speciaal soort raamfolie waar je, zoals de naam suggereert, maar langs één kan door heen kunt kijken. Dat komt door de piepkleine gaatjes in de folie. Je blik wordt automatisch naar de lichtpuntjes getrokken die ontstaan omdat het buiten lichter is dan binnen. Daardoor kun je van binnen wel naar buiten kijken maar andersom kunnen mensen op straat niet naar binnen kijken.

Aandachtspunt daarbij is wel dat de manier waarop one way vision folie werkt ervoor zorgt dat je altijd van de donkere naar de lichte kant kunt kijken en niet andersom. ’S Avonds is dit effect dan ook omgedraaid en kun je van buiten wel naar binnen kijken maar niet meer van binnen naar buiten. Dankzij dit effect wordt one way vision folie vooral in kantoorpanden gebruikt omdat er buiten kantooruren vaak maar weinig mensen zijn.