Home / Gardening

Het kiezen van deuren voor uw huis

Als het aankomt op het kiezen van deuren voor uw huis, wordt u geconfronteerd met een enorme keuze!

Extern, zal de aard van de deur die u kiest een groot verschil maken voor het uiterlijk van uw huis. Het uiterlijk van uw voordeur is iets om heel goed over na te denken – het is namelijk een van de eerste dingen die mensen zien. Een voordeur moet steeds de uitstraling en gastvrijheid van uw huis overbrengen naar de buitenwereld toe.

Bij een achterdeur is de functionaliteit ook zeer belangrijk. Deze zal breed genoeg moeten zijn om makkelijk met materiaal of speelgoed voor de kinderen van binnen naar buiten te gaan.

Het kiezen van een voordeur

Zelfs het kiezen van een eenvoudige houten voordeur gaat om beslissingen nemen; welk type hout? – welke kleur? – welke deurtrekker? – Etc.

Hout heeft onderhoud nodig, terwijl deuren in PVC of Aluminium minder behoefte hebben aan onderhoud, of zelfs helemaal geen.

Veiligheid mag u ook niet over het hoofd zien. Zo is het slot van uw voordeur ook erg belangrijk. Kiest u voor een mechanisch slot of elektrisch slot? Is uw voordeur stevig genoeg om opportunistische dieven af te schrikken? Hoe zit het met de brandweerheid van de deur?

Glazen panelen in uw voordeur kunnen helpen om licht in uw woning te brengen. Kies hierbij steeds voor gehard veiligheidsglas. Als u echt een veilige deur wil, overweeg dan misschien om een stalen deur te kopen.

Het installeren van een voordeur

“Pre-hung” deuren worden compleet geleverd met frame en zijn relatief eenvoudig zelf te installeren. Meet uw deuropening altijd zeer nauwkeurig en ga niet zomaar uit van standaard maten, want deze manier van werken kan later een dure vergissing blijken.

Het kiezen van achterdeuren

Een achterdeur moet gemakkelijk toegang verlenen tot uw tuin. Meestel moet deze deur ook voorzien zijn van (mat) glas om extra lichtinval te creëren in uw leefruimte.

De traditionele scharnierende deuren, vaak met glazen panelen, zijn nuttig voor kleinere woningen, maar glazen schuifdeuren zijn de dag van vandaag steeds populairder aan het worden.

Kies daarom een achterdeur die best past bij uw wensen en noden.

Binnendeuren

Binnendeuren hoeven niet dezelfde veiligheidsnormen te hebben als buitendeuren. Veel binnendeuren bestaan uit een honingraat kern waardoor ze relatief goedkoop zijn. Binnendeuren met tubespaan kern zijn dan weer een stuk kwalitatiever en bieden een betere akoustische isolatie.

Aan u de keuze wat uw voorkeur draagt; kiest u voor goedkopere en lichtere binnendeuren met minder goede akoustische isolatie of kiest u voor de iets duurdere binnendeur met tubespaan kern?