Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Zelf een schutting plaatsen

Een tuin waar iedereen naar binnen kan kijken vindt niemand prettig, een schutting is daarom echt een vereiste om te kunnen genieten van de privacy in je eigen tuin. Je kunt ervoor kiezen om de schutting na aanschaf in de bouwmarkt door een professionele klusser te laten plaatsen, maar je kunt het ook zelf doen. Het kost dan misschien iets meer tijd, maar het bespaart je wel een hoop geld. Daarnaast is het natuurlijk veel leuker om te genieten van iets dat je zelf hebt gedaan.

Al het hout van hardhoutdiscount.nl is gemaakt van goede kwaliteit en afkomstig uit verantwoorde leefgebieden. Het hout is stevig en duurzaam, en goed bestand tegen schimmel, ongedierte en houtrot.

De tuinpalen plaatsen

Allereerst is het belangrijk om de totale lengte van de schutting op te weten, zo weet je namelijk precies hoeveel je nodig hebt. Het aantal schuttingdelen bereken je door de totale lengte te delen door 180 centimeter. U weet dan tevens ook hoeveel palen u nodig heeft. Begin vervolgens met het plaatsen van de eerste paal, en meet vervolgens de posities van de andere palen. Doe dit bijvoorbeeld met behulp van een stuk touw, zo weet je zeker dat ze in een rechte lijn staan. Begin daarna met het graven van de gaten voor de schuttingspalen. Plaats vervolgens de palen in de gaten en giet de gaten vol met sierbeton. Het is hierbij belangrijk dat de palen waterpas staan, zodat de schutting ook recht is. Het snelbeton hardt uit in slechts 15 minuten dus dit moet snel worden gedaan. Controleer na het plaatsen van alle palen of deze even hoog zijn, dit kan ook met een stuk touw.

De schuttingdelen monteren

Als alle palen staan kunnen de schuttingsteunen worden gemonteerd op de tuinpalen. Boor een gat op 30 centimeter en 160 centimeter boven de grond en gebruik een schroef van 3 millimeter. Vervolgens kunnen de schuttingsdelen aan de steunen worden bevestigd, let er hierbij op dat ook deze waterpas hangen. Als alles staat en waterpas is kunt u genieten van de privacy in uw eigen tuin!

https://www.hardhoutdiscount.nl/