Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

De juiste voorzieningen voor veiligheid

Wanneer je een bedrijf bestuurt of er leidinggeeft, dan is het belangrijk dat je er ook voor zorgt dat men er veilig kan werken. Een manier om dat te bereiken is door het aanstellen van zogenaamde bhv-ers. Bhv is een afkorting van bedrijfshulpverlener en dit zijn de mensen die ervoor zorgen dat eventuele noodsituaties direct kunnen worden opgevangen.

Het is dan ook belangrijk dat zij een aantal dingen kunnen weten. Zo moeten zij natuurlijk eerste hulp kunnen verlenen, maar is het ook belangrijk dat zij weten hoe ze met bepaalde dingen moeten omgaan, bijvoorbeeld met een schuimblusser of een blusdeken. In het geval van brand is het heel belangrijk om te weten hoe er gehandeld dient te worden en hoe men het beste de brand kan aanpakken. Een schuimblusser is wat dat betreft bijna altijd wel een goede keuze. Bijna alles kan ermee geblust worden en de schade aan de spullen kan worden beperkt. Een blusdeken is dan bijvoorbeeld wel weer erg handig om te hebben in een keuken. Daar breken natuurlijk wel vaker branden uit die niet te blussen zijn met water maar waar juist alleen zuurstof moet worden onttrokken. Met een goede blusdeken is dat geen enkel probleem, al kan een schuimblusser dus ook best vaak worden ingezet.

Een goede pleisterautomaat en een verbanddoos zijn natuurlijk ook essentieel en eigenlijk onmisbaar. Het is belangrijk dat deze items altijd op plekken aanwezig zijn waar ze ook duidelijk te zien zijn. Zo kan er makkelijk gebruik van worden gemaakt en kan iedereen het ook makkelijk vinden. Zorg er dus ook voor dat deze spullen na eventueel gebruik of controle weer op dezelfde plek worden opgeborgen en dat het voor iedereen, dus niet alleen voor de bhv-ers duidelijk is waar zij deze spullen kunnen vinden. Zo ben je zo veilig mogelijk. 

https://www.schoens-safety.nl/universele-spray-brandblusser-600ml.html