Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Aan de slag met een outplacementbureau

Het liefst zijn we natuurlijk allemaal lekker aan het werk. Soms doen zich echter omstandigheden waardoor je ongewild je baan verliest. Soms ligt dat aan een reorganisatie, of een andere reden. Het is in ieder geval goed om te weten dat als je verplicht ontslagen wordt, je je altijd kunt beroepen op bepaalde rechten. Soms is dat een ontslagregeling, maar vaak is dat ook een traject van outplacement. Veel mensen denken beter af te zijn met een ontslagregeling en dus een financiële vergoeding. Uiteraard is het natuurlijk beter dan niets, maar het is slechts alleen geld en dat helpt je natuurlijk ook niet direct aan de slag. Door te werken met een outplacementbureau heb je meer kans op een nieuwe baan en dus ook weer nieuwe carrièremogelijkheden en een stabiel inkomen.

Het traject van outplacement wordt vaak voor enkele maanden door de toekomstige ex-werkgever vergoed. Daarna is het de bedoeling dat je zelf aan de slag bent en dat je dus een nieuwe baan hebt. De praktijk wijst echter gelukkig ook uit dat men met een outplacement traject over het algemeen ook wel weer binnen die paar maanden lekker aan het werk is. Klik hier voor meer informatie.

Het is in ieder geval altijd goed om kritisch te blijven kijken naar je eigen carrière. Je brengt ten slotte toch ook een hoop van je tijd door op je werk en dan is het natuurlijk beter als je ook echt voldoening kunt halen uit je werk. De juiste loopbaanbegeleiding kan je hierbij helpen om te zorgen dat je het maximale uit je werk kunt halen. Veel werkgevers bieden dergelijke trajecten aan voor hun werknemers en anders is het verstandig om er zeker om te vragen. Vraag naar de mogelijkheden om het beste uit jezelf en uit je carrière te halen. Doe het voor jezelf en je werkgever of je toekomstige werkgever. Lees hier meer over dit onderwerp.

http://www.carrierepoort.nl