Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Achteruitrijden is een vak apart

Voor de meeste mensen is achteruitrijden de normaalste zaak van de wereld. Hun hebben dan bijvoorbeeld al een tijdje hun rijbewijs op zak. Echter, zie je nog steeds mensen op de weg, die er veel moeite mee hebben. Ze passen bijvoorbeeld de fileparkeren regel niet toe of hebben het gevoel er niet voor. Gelukkig voor die mensen, zijn de modernere auto’s steeds meer voorzien van een achteruitrijcamera set. Denk dan vooral aan de grotere voertuigen, bijvoorbeeld een bestelbus of vrachtwagen. Deze camera creëert namelijk een breder perspectief, waardoor het makkelijker is om achteruit te kijken. Daarnaast hebben de moderne achteruitrijcamera’s tegenwoordig hulplijnen, waardoor het makkelijker is om naar de juiste richting te rijden, wat resulteert naar minder ongelukken.

 

Als u achteruitrijden lastig vindt en uw auto nog niet voorzien is van achteruitrijcamera, wees dan niet getreurd. Een achteruitrijcamera kan namelijk geïnstalleerd worden op de meeste voertuigen. Van een normale stadsauto tot een grote vrachtwagen. Een aanrader is dan wel om vooronderzoek te doen. Het aanbod van achteruitrijcamera’s is namelijk enorm groot. De ene heeft een nachtmodus optie, de andere een groter beeldscherm voor het dashboard en de andere weer een dodehoeksensor. Kies daarom de achteruitrijcamera die het beste bij jou wensen en doelen past. Rij je bijvoorbeeld veel naar je werk in een drukke stad of rij je op het platteland, dan zou ik zeker een 360° Camos HD aanraden.

 

Voor de agrarische sector is een achteruitrijcamera, zeker ook een aanrader. Denk dan bijvoorbeeld aan een camos achteruitrijcamera die je dode hoek aangeeft. Dit voorkomt vooral veel ongelukken in kleine straatjes van een drukke stad of in de stalling van het vervoersmiddel. Daarnaast is de CA-100 zeker een aanbeveling. Dit is een oogbal waarvan de lens goed gepositioneerd kan worden. De CA-100 maakt ook gebruik van een schermpje dat geïnstalleerd kan worden op het dashboard. Het scherm zelf is 540.000 pixels groot.

https://www.vanzwitserland.nl/