Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

De juiste kerstboom voor jouw kerstfeest

Het einde van het jaar is aangebroken en dat betekend, dat kerst weer bijna om de hoek is. Bij het feest kan zeker geen kerstboom ontbreken, maar waar begint u? Zetten we dit jaar een kunstboom van zolder weer op of kopen we een echte? In dit artikel worden de voordelen en nadelen op een rij gezet, zodat jij de juiste kerstboom in huis haalt.

 

Kerstboom

Een van de belangrijkste voordelen van een kerstboom is dat het romantischer aanvoelt door de kerst geur, de nostalgie/traditie en de echte naalden van de boom. Ook valt een complete kerstboom aan te schaffen, zodat u geen versieringen hoeft te kopen. 

Een nadeel van de boom is dat iemand van uw familie of vrienden allergisch kan zijn van de boom. Het stuifmeel wat vrijkomt en het hars van de boom kunnen huidirritatie en astma aanvallen vooroorzaken. Hierdoor kan kerst meteen onprettig worden ervaren. De oplossing voor dit probleem is natuurlijk een kunstkerstboom. Daarnaast vlamt een echte boom veel sneller. Dit kan dan natuurlijk snel voorkomen, door de lampjes die eromheen hangen of door de droogte van de boom. Gebruik daarom LED veerlichting en geef de boom elke dag water.

 

Kunstboom

Een kunstboom is zeker handig. U heeft bijvoorbeeld geen naden meer die opruimend hoeven te worden. Het is ook mogelijk om de kunstboom in verschillende kleuren aan te schaffen zoals een witte kerstboom of een zwarte kerstboom. Verzorging van water is niet meer nodig. Naast deze voordelen is de kunstboom erg praktisch. Nadat kerst voorbij is kunt u de boom weer handig inpakken en op zolder leggen om volgend jaar weer op te zetten, waar een echte kerstboom echter weg wordt gegooid of voor oud en nieuw wordt gebruikt. Kortom een hele lijst met voordelen.

Echter, zijn er ook nadelen. Een paar voorbeelden zijn: het staat het minder mooi dan een echte kerstboom en je wordt sneller gecritiseerd met “heb je een nepperd!”.

 

Koortom beide kerstbomen hebben zijn voor en nadelen. Een echte kerstboom straalt meer kerst uit en geeft meer een traditionele sfeer, maar een kunstboom is weer praktischer.

https://www.xmasdeco.nl/