Vergaderen in het groene hart
Woningen

Gebieden in Nederland waar het slim is om in een woning te investeren

Steeds meer mensen kopen niet alleen een woning om in te wonen, maar ook als investering. Als je geld te besteden hebt, is het investeren in onroerend goed een verstandige investering. Je kunt deze woningen namelijk verhuren en de inkomsten uit huur zijn erg stabiel. Zeker in deze tijden van krapte op de woningmarkt is investeren in een woning een slimme zet. Natuurlijk is het niet verstandig om zomaar ergens een woning te kopen om in te investeren. Bepaalde gebieden zijn rendabeler dan andere. Benieuwd naar de gebieden in Nederland waar het slim is om te investeren? Lees dan vooral verder!

Waar kun je het beste investeren?

Uiteraard is de locatie van groot belang voor het rendement van je investering. Afhankelijk van de doelgroep is het belangrijk om te investeren in de juiste omgeving. Een van de meest rendabele opties om op een studentenstad in te zetten of een stad in de omgeving. Denk hierbij aan steden als Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen, Leiden en Groningen. Vrijwel in al deze steden is een groot deel van alle huurwoningen bewoond door studenten. Als investeerder kun je enorm profiteren van de huurprijzen aangezien er een tekort heerst aan studentenkamers.

Zoek een pand bij jou in de buurt

Het is altijd verstandig om een woning te kopen bij jou in de buurt. Hierdoor ben je altijd in de omgeving van het pand, mochten er bijvoorbeeld problemen zijn. Daarnaast blijf je hierdoor een stuk gemakkelijker op de hoogte van ontwikkelingen in de regio.

Geen kluswoning als investering

Het lijkt misschien een slimme zet om te investeren in een kluswoning, maar dit is vaak niet het geval. Ook al kun je een ouder huisje vaak voor een lage prijs kopen, de renovatiekosten zullen snel oplopen. Deze kosten zullen je winst aanzienlijk verlagen, waardoor het geen verstandig plan is als investering. Kies daarom eerder voor een nieuwbouwwoning en voeg hier meerwaarde aan toe. Zie de nieuwbouw in Gouda als je op zoek bent naar een woning in deze regio. Gouda is centraal gelegen in de Randstad en biedt perfecte verbindingen met grote steden als Rotterdam en Leiden.

Een andere goede tip om rekening mee te houden bij het investeren is om klein te beginnen. Hierdoor loop je namelijk een stuk minder risico om geld te verliezen vanwege hoge kosten aan de woning. Start bijvoorbeeld met een appartement of studio in het centrum van een leuke stad. Of kies voor een kleine starterswoning in een gezellig, rustig dorp.

https://www.nieuwwonengroenehart.nl/nieuwbouw/gouda