Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Speeltuinen

Ouders moeten hun kinderen steeds vaker aansporen om buiten te spelen. Vroeger was dit vanzelfsprekend, omdat er niet veel andere dingen te doen waren voor de kinderen. Maar door de ontwikkeling van de laatste tijd houden kinderen zich steeds meer bezig met gamen. Dit wordt een steeds serieuzer probleem omdat dit ook betekent dat de kinderen minder lichaamsbeweging hebben wat kan leiden tot overgewicht.

Het lijkt ook wel alsof kinderen steeds vroeger een mobiele telefoon krijgen. Voorheen was het bijzonder als je aan het eind van de basisschool een smartphone had. De meeste kinderen hadden zelfs eerst nog een telefoon met toetsen in plaats van touchscreen. Doordat de ouders ook steeds sneller een nieuwe telefoon nemen om bij te blijven bij alle ontwikkelingen, krijgen de kinderen vaak de oude telefoons van hun ouders. Maar tegenwoordig is de gemiddelde leeftijd waarop kinderen een telefoon krijgen 9 jaar en dit betekent dat je in groep 5 zit.

Hierdoor kunnen we de kinderen ook lastig kwalijk nemen dat ze meer tijd besteden aan hun telefoon en dergelijke dan dat kinderen vroeger deelden. Maar nog steeds is het van groot belang dat kinderen veel buiten blijven spelen. De laatste jaren is het aantal kinderen wat last heeft van overgewicht namelijk aanzienlijk toegenomen. Maar buiten spelen is niet alleen belangrijk voor lichaamsbeweging maar ook om contacten te leggen en onderhouden met leeftijdsgenootjes, voor de motoriek en de hele ontwikkeling van het kind.

Gelukkig wordt er nog wel bij het bouwen van woonwijken nagedacht over het plaatsen van speeltoestellen hout. Omtrent dit onderwerp hebben ook vele ontwikkelingen plaats gevonden want de speeltoestellen zien er steeds leuker uit. Bijvoorbeeld een piratenschip met glijbaan, een brandweerauto of een trein. Sommige speeltuinen zijn zelfs voorzien van een voetbalveldje met doeltjes, een kabelbaan, een hoge glijbaan of natuurlijk schommels en ander buitenspeelgoed. Dus zorg ervoor dat uw kinderen buiten gaan spelen!

http://www.buitenspeelgoed.nl