Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Schoorsteenveger gezocht in Roermond?

Je zou het bijna niet meer denken, dat schoorsteenveger in Roermond een beroep is dat wordt uitgeoefend. Dat komt doordat veel huizen geen schoorsteen meer hebben, of een schoorsteen hebben die niet gebruikt wordt. Bij dat soort woningen in Roermond is immers geen schoorsteenveger meer nodig! Er wordt daarom vaak vergeten waarom schoorsteenveger een essentieel beroep is, maar toch zijn schoorsteenvegers nodig. Maar waarom is er een schoorsteenveger nodig voor jouw schoorsteen in Roermond? En hoe vaak moet je dan een schoorsteenveger bij jou laten langskomen in Roermond? Dat zullen we hier vertellen.

Waarom een schoorsteenveger in Roermond?

Waarom heb je eigenlijk een schoorsteenveger nodig voor jouw schoorsteen in Roermond? Dat zit namelijk zo. Bij het verbranden van hout, kolen of olie ontstaan er deeltjes die onverbrand zijn, deze deeltjes gaan zich hechten aan de wanden van het rookkanaal. Bij een grote hoeveelheid hiervan krijg je een laag die teerachtig aanvoelt, en daarbij heel brandbaar is. Als deze laag in de fik vliegt, wat erg snel gebeurt bij het stoken van de haard, dan krijg je schoorsteenbrand. En schoorsteenbrand, dat kan weer leiden tot woningbrand. Om dit te voorkomen heb je een schoorsteenveger nodig voor jouw woning in Roermond, die periodiek langskomt om te schoorsteen van binnen schoon te maken.

Hoe vaak een schoorsteenveger in Roermond?

Hoe vaak moet een schoorsteenveger bij jouw woning in Roermond langskomen om schoorsteenbrand te voorkomen? De hoeveelheid aanslag hangt van een aantal factoren af, waaronder jouw stookgedrag. Bij het geval dat je de kachel teveel smoort, komen er meer onverbrande deeltjes vrij dan gewoonlijk, en kan de schoorsteen zelfs verstopt raken. Dan komen er ook verbrandingsgassen de kamer in, wat het risico op koolstofmonoxidevergiftiging aanzienlijk verhoogt. Daarom is het zeer belangrijk om regelmatig de schoorsteen te laten vegen door Hendriks vegers, daarmee verklein je deze risico’s. Hoe vaak moet je de schoorsteenveger langs laten komen in Roermond? De schoorsteenveger hoeft maar een keer per jaar langskomen bij het gebruiken van de kachel als sfeerverwarming. De schoorsteenveger moet twee keer per jaar langskomen bij het gebruiken van de kachel als bijverwarming.