Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Open dak in de woonkamer? lichtstraat

Wist je dat het mogelijk is om een open dak in de woonkamer te hebben? In plaats van een dichte plafond kun je het laten vervangen door een open lichtstraat. Doordat de lichtstraat uit glas bestaat komt ontstaat er zo een open dak concept in de woonkamer.

Steeds vaker kiezen architecten voor een lichtstraat wanneer ze ene huis ontwerpen. Een lichtstraat heeft diverse voordelen voor de bewoners en het huis verkoopt bovendien beter. Dankzij de lichtstraat lijkt het huis bijvoorbeeld groter dan het is omdat het niet een afgesloten plafond heeft. Door de lichtstraat komt er ook veel licht naar binnen. Zo zijn er minder ramen nodig en kunnen er kleinere ramen gebouwd worden.

Door meerdere lichtstraten te plaatsen kunnen bewoners bovendien op hun energierekening besparen. Ze hebben de hele dag door namelijk natuurlijk licht in het huis en hoeven ze geen lampen aan te doen. Ook in de nacht kunnen de bewoners genieten van de lichtstraat door naar de sterren en maan de kijken. Als er een volle maan is wordt de woning zelfs in de nacht goed verlicht.

Als je in een woning woont dat geen lichtstraat heeft is het wel mogelijk om een lichtstraat te laten installeren.