Home / Gardening

Kiezen tussen een boxspring en waterbed

Er zijn tegenwoordig veel keuze op het gebied van bedden, met een boxspring als meest populaire. Maar ook het waterbed is een bed wat nog regelmatig terugkomt. In dit artikel zetten we het waterbed en de boxspring tegenover elkaar.

 

Het waterbed

Er zijn twee soorten waterbedden: een hardside waterbed en een softside waterbed. De hardside bestaat uit een soort zakwater in een ledikant zoals elk normaal bed. Een softside waterbed heeft geen ledikant. Hierbij bestaat de waterzak uit een schuimrand die bovenop de hoes van het matras ligt. Een softside waterbed ziet eruit als een bed waar een dik matras bovenop het onderstel ligt. Door het water komt het lichaam op een natuurlijke manier tot rust. Het lichaam drijft en door de druk van het lichaam past het bed zich aan de vorm van het lichaam. Doordat het water gevormd wordt door het lichaam kan de bloedsomloop goed werken wat een betere nachtrust tot gevolg heeft. Een waterbed kost wel veel stroom om het bed te verwarmen. Daarbij is de levensduur ook korter dan een boxspring. Dit komt omdat de weekhouders na een tijd verdampen in de waterzak. Hierdoor gaat het comfort naar beneden en kan er zelfs lekkage ontstaan.

 

Een boxspring

Een van de meest comfortabele en populairste bedden is de boxspring. Het grote voordeel van een boxspring is dat het geheel naar wens aan te passen is. Van de boxspring bodem tot het matras en de topper, alles kan worden afgestemd op het lichaam. Met het juiste matras biedt een boxspring de juiste ondersteuning aan het lichaam. Daarnaast zijn er door de populariteit veel verschillende designopties bij boxsprings. Zo is er voor iedereen wat te kiezen. Er zijn ook nadelen aan een boxspring. Wanneer je een te goedkope boxspring koopt heb je ook te maken met een lagere kwaliteit wat resulteert in een minder ligcomfort en nachtrust.