Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Gebruiken van printers

Onze computers zijn vandaag de dag onmisbaar geworden. De meeste van ons werken erop, en ook voor ons plezier doen we erg veel met de pc. Deze computers hebben diverse accessoires zoals muizen, toetsenborden en natuurlijk ook printers. Er zijn dan ook heel veel verschillende soorten printers verkrijgbaar, zoals een continuous inkjet printer waarmee een stukje coding and marking ook heel goed mogelijk, tot enorme industriële printers, tot aan de simpele kabelprinter, die wellicht nog thuis bij jouw pc thuis staat.

Vooral in de industrie wordt er dan ook nog veel gebruik gemaakt van printers. Denk hierbij aan printers voor de streepjescodes op nagenoeg elk product. Wist je dat er wel 5 miljoen individuele streepjescodes in omloop zijn? Elk product heeft natuurlijk een unieke streepjescode nodig om deze goed te kunnen inventariseren. De streepjescode is dan ook geboren vanuit de wens om een systeem te hebben waarmee overzichtelijk en vooral ook sneller kon worden gekeken naar prijzen en voorraden. De streepjescode was het antwoord op deze vraag. In de jaren 70 van de vorige eeuw kwam het gebruik van streepjescodes steeds meer op en tegenwoordig zijn ze natuurlijk ook eigenlijk niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven.

Een andere reden waarom printers nog steeds zeer veel worden gebruikt, is voor het aanduiden van houdbaarheidsdatums. Er zijn twee manieren om een houdbaarheidsdatum aan te geven. Ten eerste is er een tgt datum, te gebruiken tot. Deze aanduiding wordt vaak gebruikt op verse producten, die na die datum ook niet kunnen worden gebruikt. Denk hierbij aan vlees, vis en voorgesneden groenten uit de koeling. Er is ook nog een tht datum, dat betekent ten minste houdbaar tot. Deze datum is wat minder streng en hierbij is het dus ook aan de consument of het product nog na die datum te consumeren is.

http://www.kba-metronic.com