Vergaderen in het groene hart
Image default
Aanbiedingen

Limburg in het algemeen

Limburg, ook wel Nederlands-Limburg genoemd, is een van de 12 provincies van Nederland. Limburg is gelegen in het zuidoosten van het land en hoort sinds 1867 bij Nederland. De hoofdstad en ook de stad met de meeste inwoners van de provincie is Maastricht, gelegen in het zuidwesten van Limburg. Geografisch gezien grenst Limburg aan de west- en zuidkant aan België en aan de oostkant aan Duitsland. De provincie is dan ook een aantrekkelijk punt voor handel tussen de drie landen, aangezien je in 10 minuten in alle drie de landen geweest kunt zijn. Verder loopt door de hele provincie de rivier de Maas, die vanaf het zuiden naar het noorden stroomt.

Rustig wonen in Limburg

Voor rust en natuur ben je in Limburg aan het juiste adres. Met veel natuurgebieden, waaronder ontelbaar veel bossen, is het een waar paradijs voor de wandelliefhebber. Ook voor fietsers is het mooi om rond te fietsen in het pittoreske landschap. Zelfs komen er veel professionele wielrenners trainen in het heuvellandschap van Limburg.

Als je zelf de magie van Limburg hebt ontdekt, wil je er misschien wel gaan wonen. Dan begint de zoektocht pas naar de ideale woning. Op dat gebied is het handig om de hulp in te schakelen van een makelaar in Limburg. Deze makelaars kennen Limburgse plaatsen van buiten en hebben veel connecties, waardoor ze soms al kennis hebben van huizen die nog op de huizenmarkt moeten verschijnen. Een makelaar in Limburg kan je daarnaast veel vertellen over de omgeving en de mensen die er wonen. Dit zal je een nog beter beeld schetsen van de provincie.

https://www.boon-heuvelland.nl/makelaar-limburg/