Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Waar je op moet letten bij de aankoop in een tuinmeubelen outlet

Of het nu gaat om een ontbijt op het balkon of een barbecue ’s avonds op het terras – alleen met de juiste tuinmeubelen zit je echt comfortabel. Bij de aanschaf van nieuwe stoelen, tafels of ligstoelen in een tuinmeubelen outlet moet de consument echter niet alleen letten op het comfort, maar ook op de veiligheid. Of de tuinmeubelen veilig zijn, blijkt uit het keurmerk. Meubilair met deze kenmerken zijn behandeld met niet-giftige verf, bevat geen resten van houtverduurzamingsmiddelen en heeft geen scherpe randen of plekken waar gebruikers kunnen vastlopen of knellen.

Dit kan ook worden gecontroleerd in een zelftest bij het kopen van nieuw meubilair in een tuinmeubelen outlet. Probeer het gewoon uit, stel de rugleuningen af en streel voorzichtig alle hoeken en randen met je vingers.

Daarnaast moeten consumenten bij het kopen in een tuinmeubelen outlet nadenken over waar ze stoelen, tafels en ligstoelen voor willen gebruiken, want dan wordt de materiaalkeuze gemaakt. “Kunststof meubelen kunnen soms een zware regenbui weerstaan en kunnen in de winter buiten blijven als dat nodig is”, zegt de expert. Er zijn echter verschillen in de kwaliteit van de afzonderlijke producten. Gelakte kunststoffen stoten vuil beter af dan ongelakte kunststoffen en zijn ook gemakkelijker te reinigen.

Voor liefhebbers van houten meubelen wordt de Duitse Robinie aanbevolen – een hout dat een remmende werking heeft op de vorming van schimmels. Ook eikenhout wordt als relatief weerbestendig beschouwd. Een goedkoop alternatief is meubilair van dennenhout. Deze hebben echter wat meer zorg nodig. Maar welk hout je ook kiest, alle meubels van natuurlijke materialen hebben soms een verjongende behandeling nodig met verzorgingsproducten, vernissen of lakken. Met aluminium of smeedijzer is het echter voldoende om de tafel- en stoelpoten, borden en rugleuningen regelmatig af te wassen met een lichte bijtende oplossing. Dan staat niets de perfecte barbecue-avond op warme zomeravonden in de weg.

In een tuinmeubelen outlet kopen: Kies voor kwaliteit!

Sluit geen compromissen en kies voor hoogwaardige tuinmeubelen, zodat je jarenlang kunt genieten van de zomer met je tuinmeubelen. Het is een investering voor een paar jaar. Het is erg verleidelijk om goedkoop tuinmeubilair te kopen, maar dan is het de vraag of dit tuinmeubilair enkele zomers zal overleven.