Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Transformeer je huis

De meeste huizen in Nederland hebben een dak waar pannen op liggen. Dat is vrij logisch, want dit is de meest betaalbare optie. Vaak is dit dan ook waar de meeste mensen genoegen mee nemen. Echter rieten daken worden in het algemeen als meer sfeervol gezien. Tegenwoordig kun je een huis waar reeds een pannendak op ligt op een later moment alsnog ombouwen naar een huis met een rieten dak. Er zijn maar een aantal bedrijven die dit in handen nemen. Je droom van een rieten dak kan dus werkelijkheid worden, zonder dat je hoeft te verhuizen. Met zo’n rieten dak krijgt je woning een totaal andere uitstraling. Je woning krijgt met name een warmere en een meer natuurlijke uitstraling. Je woning komt pas volledig tot z’n recht met een rieten kap!

Het aanbrengen van een rietendak is een grote klus. Dit kan niet zomaar worden gedaan. De transformatie is verdeeld over vier fasen.

Fase een: de analyse. Het project begint met een technische analyse van de desbetreffende woning. Hierbij wordt zeer nauwkeurig gekeken naar de constructie van het huis en dan met name de dakopbouw. Sommige zaken verschillen zelfs al per dakspant. Zaken als de hellingshoek worden daarom nauwlettend in de gaten gehouden. Pas op het moment dat er geen geheimen meer zijn voor de rietdekkers van rietwerk.nl wordt een besluit gemaakt. Is een rieten dak mogelijk? Vaak kan dit meteen. Soms moet het dak een beetje worden aangepast, dan pas gaat de volgende fase in gang.

In samenwerking met de klant wordt een artistieke impressie gemaakt van het eindresultaat. Hierop kunnen de klanten zien hoe het eindresultaat zou kunnen worden. Wanneer de klant een akkoord geeft, kan het werk beginnen.

Wanner de analysefase geheel is afgesloten wordt pas de offerte gemaakt. Dit is op deze manier afgesproken, zodat je als klant niet voor onverwachte verassingen komt te staan.