Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Je vijver op peil houden. Hoe doe je dat?

Veel mensen vinden een vijver in je tuin hebben een rustgevende en fijne sfeer met zich mee brengen. Ik moet eerlijk zeggen dat ook een van deze mensen ben. Om deze sfeer te kunnen behouden is het vaak nodig om uw vijver zo nu en dan een goede onderhoudsbeurt te geven. Deze onderhoudsbeurt is dan ook niet te doen zonder de goede gereedschap. In dit artikel leest u de juiste gereedschap passende bij het juiste doel: je vijver verzorgd eruit laten zien.

 

Heeft u al een filter geïnstalleerd? Zo niet, is het nu de hoogste tijd om dat dan toch te doen. Zo is een vijverfilter cruciaal voor het reinigen van het water en het peilen van het zuurstofgehalte van het water. Een vijverfilter oftewel een tuinpomp zorgt ervoor dat het water niet groen verkleurd en dat de dieren en plantjes in het water fatsoenlijk kunnen leven. Dit doet deze pomp door alle natuurlijke afvalstoffen te filteren uit het water.

 

Een vijverpomp is een van de belangrijkste producten die ervoor zorgt dat je vijver gezond en in een goede staat blijft houden. Deze vuilwaterpomp zorgt voor schoon nieuw water en zuigt tegelijk het oude vieze water uit de vijver. Dit voorkomt de gevolgen van stilstaand vies water en garandeert op een langere levensduur van de vijver en de dieren/ planten erin.

 

Naast een vijverpomp is het ook noodzakelijk om goed op de grond eromheen te letten. Zo kan door een vijver de grond gaan verzadigen. Door speciaal folie rondom de randen van de vijver te plaatse, voorkom je ten eerste dat de vijver op de juiste plaats blijft zitten en ten tweede dat de grond niet wegrot. Deze rot kan er namelijk voor zorgen dat andere organismes in uw tuin het niet over leven. En dat wilt u tenslotte niet.

https://www.waterpompshop.nl/