Home / Gardening

De voordelen van een bijbaan in je studententijd

Iedereen is over het algemeen bekend hoe hectisch een studentenleven eruit kan zien. Er wordt hard gestudeerd, uitgegaan met vrienden en veel tijd spendeert in een studentenvereniging. Naast dit lijstje is er natuurlijk ook geld nodig om dit te funderen. Een bijbaan is daarvoor de logische stap om geld te verdienen. Maar is dit wel essentieel? Is het niet beter om je focus te leggen op school? In dit artikel lees je een aantal voordelen opgesomd van een bijbaan tijdens je studententijd.

Iets anders dan geld

Bij de meeste mensen is geld de primaire doel van een bijbaan. Maar er zijn ook meer voordelen van een bijbaan tijdens je studententijd. Voorbeelden hiervan zijn dat je bedrijf ervaring opdoet. Tegenwoordig is elk bedrijf haar uiteindelijke doel om winst te behalen. Daarom is het handig om de processen van het bedrijf op te nemen en ervan te leren. Daarnaast heeft elke branche wel zijn eigen juridische regels waarvan je een aantal dingen kan opsteken.

Doorstroommogelijkheden

Bij grote bedrijven, denk aan Unilever, P&G en Nestlé hebben sommige mensen de kans om na zijn studie er te blijven werken. Vanuit een bijbaan is het dus mogelijk om je bedrijfsleven vooruit te stippelen. Tegenwoordig is dit niet meer zo van zelf sprekend, dus het is een aanrader om je alles te geven binnen het bedrijf om je zaadje te planten binnen het bedrijf.

Ervaring

Bedrijven zijn niet meer opzoek naar mensen met het mooiste cv, maar hoeveel en wat voor ervaring je hebt opgedaan binnen het werkveld. Ervaring is dus mooi om je voordeel eruit te halen als je van plan bent om opnieuw te solliciteren.

Heb jij een bijbaan waaruit je geen voldoening meer haalt? Zoek dan naar een nieuwe baan waar je een nieuwe insteek krijgt in het bedrijfsleven. Je kunt ervoor kiezen om zelf op pad te gaan, maar soms heb je het voordeel bij grote bedrijven om hun HR afdeling op te zoeken. Deze HR medewerkers geven hun HR advies, doormiddel van een HR software systeem om je verder te zoeken naar het bedrijf van je dromen te vinden.