Vergaderen in het groene hart
Home / Gardening

Aandelen kopen

Het aandelen kopen wint vandaag de dag steeds aan populariteit. Dat is ook niet zo vreemd, zeker niet wanneer je kijkt naar de spaarrentes die de banken tegenwoordig uitdelen aan hun klanten. Dat is eigenlijk bijna niet meer de moeite waard en mensen zoeken daarom naar anderen manieren om hun geld veilig te stallen en er dan ook nog eens wat winst op te kunnen maken. Beleggen is echter niet zonder risico, want je winst is nooit gegarandeerd. Het kan zomaar zo zijn dat je geen winst maakt of zelfs verlies. Dat is natuurlijk heel vervelend maar dat is het risico dat je aangaat wanneer je ervoor kiest om te beleggen. Alsnog zijn er meer dan genoeg mensen die toch bereid zijn om deze risico’s te nemen, omdat zij dus hopen dat ze ooit wel die grote klapper zullen maken.

Er zijn beleggingen met meer of minder risico, ondanks dat er altijd risico verbonden is aan het beleggen. Beleggen in goud is bijvoorbeeld een vrije zekere belegging in termen van het maken van winst. Zeker wanneer het gaat om fysiek goud, kan dit een leuke investering zijn. Goud is namelijk een monetair middel en kan dus ook ingezet worden als betaalmiddel. Bovendien is het een grondstof die uitputbaar is en dus zeldzaam. Het is bovendien ook een zeer veel gevraagde grondstof en dat maakt dat je waarschijnlijk altijd in ieder geval je inzet zal terugkrijgen, maar waarschijnlijker is dat je een leuke winst maakt op je investering in goud.

Andere beleggingen, bijvoorbeeld die in bedrijven kunnen risicovoller zijn. Bedrijven kunnen het namelijk het ene moment goed doen en het andere moment in zwaar weer zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Vroom en Dreesman winkels, die het jarenlang goed deden maar uiteindelijk toch over de kop gingen met al het personeel en aandelen erbij.

http://leerbeleggen.com/