Vergaderen in het groene hart
Image default
Bedrijven

Stress is niet goed, volg deze tip!

Deze coronaperiode is voor iedereen nieuw en iedereen gaat er op zijn of haar eigen manier mee om. Zit jij momenteel zonder werk of ben je eigenaar van een horecazaak, dan is het vrij logisch dat je enige vorm van stress ervaart. Hier kun je iets aan doen! Iets wat iedereen vanuit huis kan doen is mediteren of yoga. Beide activiteiten helpen je om tot rust te komen. Hoe je dit kunt doen? Dat leggen we haarfijn voor je uit!

 

Mediteren kan op elk gewenst moment

Waar denk je direct aan als je aan mediteren of meditatie denkt? Juist, rust natuurlijk. Het is juist die innerlijke rust die meditatie zoiets moois maakt. Mediteren kan ook altijd. Maak voor jezelf gewoon wat tijd vrij, of dit nu tien minuutjes of een half uur is. Ook de tijd waarop je mediteert is aan jou. Heb je in de ochtend meer tijd, dan kun je het lekker s’ morgens doen. Misschien komt het na je werk beter uit, en dan is dat ook geen probleem.

 

 

Oefen met je ademhaling

Dit is misschien wel hét belangrijkste aspect van de hele meditatie, namelijk het ademhalen. Je moet je ademhaling controleren voor een goede meditatie. Neem een grote hap lucht en adem langzaam weer uit. Herhaal dit een aantal keren tijdens de sessie. Er staan verder ook verschillende video’s op het internet over ademhaling controleren en dergelijke.

https://buteyko-limburg.nl/ademhalingstechnieken/