Vergaderen in het groene hart
Image default
Aanbiedingen

Waar werkende moeders het mis hebben

vacatures

Kerry Fender was niet van plan haar baan op te zeggen na de geboorte van haar dochter. Ze nam acht maanden zwangerschapsverlof op van een katholieke school in Silicon Valley waar ze werkte. “Mijn werkgever ondersteunde me en ik hield van mijn werk en mijn collega’s”, herinnert de 38-jarige Fender zich. “Ik had alles wat ik nodig had voor een comfortabel leven.” Maar Fender liet veel achterwege, inclusief het feit dat ze gedurende de dag 3 uur per dag pendelde van huis naar haar werk en terug om haar baby te voeden. Toen de milde verkoudheid van haar dochter veranderde in een bronchitis van vijf maanden oud, was er niemand om de jonge moeder te helpen – er waren geen familieleden in de buurt. Een paar maanden later besloten Fender en haar man, de oprichter van een IT-startup, dat ze haar baan moest opzeggen.

Recente onderzoeken tonen aan dat vrouwen vaak de tijd, het geld en de inspanning onderschatten die nodig is om moederschap en carrière te combineren. Het blijkt dat vrouwen aanvankelijk veel moeite en werk steken in onderwijs en professionele vaardigheden, en zich vervolgens realiseren wat de werkelijke kosten zijn van het opvoeden van kinderen op het werk, en gedwongen worden hun baan op te zeggen.

Volgens Jessica Pan, een econoom aan de National University of Singapore en een van de auteurs van een boek over de impact van moederschap op de tewerkstelling van werkende vrouwen, zijn sommige jonge vrouwen “misplaatst optimisme” over de carrièremogelijkheden na de bevalling. Samen met Ilyana Kuziemko en Jenny Shen van Princeton University, en Ebony Washington van Yale University, schreef ze een paper over dit onderwerp voor het National Bureau of Economic Research.

Wetenschappers hebben ontdekt dat sinds 1990 slechts 2% van de 18-jarige vrouwen die deelnamen aan een onderzoek onder jonge Amerikaanse vrouwen aan de Universiteit van Michigan, zei dat ze van plan waren huisvrouw te worden als ze 30 worden. In werkelijkheid is tot 18% van de Amerikaanse vrouwen van in de dertig huisvrouwen, hoewel velen van hen hoopten werk en moederschap te combineren.

De kans dat vrouwen kort na de bevalling zullen blijven werken, is met 40 procentpunt gedaald in de VS en met ongeveer 38 procentpunt in het VK en zal de komende 5-10 jaar waarschijnlijk niet herstellen, ontdekten economen na bestudering van onderzoeken die werden uitgevoerd voor de regeringen van deze landen. In het VK had meer dan de helft van de vrouwen die hun baan opzegden, deze ontwikkeling zelfs een jaar voordat ze werden ontslagen, niet verwacht.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Onderwijs is 57% van de vrijgezellen en de meeste meesters en artsen in Amerika vrouw. Volgens een rapport van The Brookings Institution, hoewel hun loon beter is dan hun leeftijdsgenoten zonder hoger onderwijs, is de werkgelegenheid van vrouwen met een hogere opleiding in de economie sinds 2000 afgenomen.

De moederschapseffectonderzoekers geven een gewaagde verklaring: dit komt doordat de werkelijke kosten van moederschap vooraf moeilijk in te schatten zijn. Volgens een onderzoek in opdracht van de Amerikaanse regering was 60% van de vrouwen met een bachelordiploma en kinderen onder de 6 het ermee eens dat ‘ouderschap moeilijker is dan ik dacht’.

De kosten van het moederschap omvatten zowel de financiële kosten van kinderopvang (die meer dan verdubbeld zijn voor voor inflatie gecorrigeerde censusgegevens van 1985 tot 2011) als niet-kwantitatieve kosten. We hebben het bijvoorbeeld over de stress die moeders die borstvoeding geven, ervaren wanneer ze op het werk moedermelk moeten afkolven.

De auteurs verwijzen naar een eerder artikel van wetenschappers van de University of California, San Diego. Dat ontdekten ze begin jaren negentig. moeders van 25 tot 34 jaar besteedden, ongeacht hun opleiding, 11 tot 13 uur per week aan kinderopvang. Begin jaren 2000. vrouwen met een universitair diploma gaven aan dat ze veel meer tijd besteden aan kinderopvang – van 20 tot 22 uur versus 16 uur voor jonge moeders zonder hoger onderwijs.

Veel grote bedrijven in de VS staan ​​jonge ouders toe om meer vrije tijd te nemen en bieden extra voordelen, zoals het betalen van een oppas om werkende ouders te helpen. Deze voordelen zijn echter van toepassing op een relatief klein aantal werknemers, volgens het Pew Research Center.

Sommige vrouwen geven graag goede banen op om huisvrouw te worden. Anderen, volgens federale statistieken, weigeren het moederschap helemaal. Het aantal kinderen dat vorig jaar in de Verenigde Staten is geboren, was het kleinst in 30 jaar.

Loonverschillen spelen ook een rol bij de beslissingen van vrouwen. Mannen verdienen vaak meer dan hun vrouw, dus een meer praktische uitweg wanneer de gezinsomstandigheden voor veel paren gecompliceerd zijn, is om een ​​vrouw van het werk te laten.

Claire Fogeli, die haar dochter vele jaren alleen heeft grootgebracht, hertrouwde in 2015 en beviel van een zoon in 2017. Ze was van plan terug te keren naar haar baan als administrateur aan de Universiteit van North Carolina, maar haar man, een computeringenieur die vanuit huis werkte, verloor mijn plaats. En de nieuwe plek moest meer dan 8 uur per dag op kantoor aanwezig zijn, en hij kon niet langer, zoals voorheen, zijn vrouw helpen om overdag voor het kind te zorgen. “Het salaris van mijn man is veel hoger dan het mijne”, zegt Fogeli, 38. “Als we zouden kiezen wiens salaris we beter kunnen missen, zou ik verliezen.” Op haar laatste werkdag nam Vogeli een bord mee naar huis dat haar positie als adjunct-directeur aangaf. “Ik dacht dat deze functie het hoogtepunt van mijn carrière zou worden”, zei ze. “Ik kan bijna niet meer naar dit niveau stijgen.”

 

https://vacatures.today/cat/Logistics7.html

 

https://www.vindazo.be